AYTO E-GÜNDEM 18.07.2023 18.07.2023

- Bugün saat 10.00’ da Odamız Genel Sekreteri İlknur KABASAKAL ve Odamız Proje Sorumlusu İlknur KARAÇAYIR Mesleki Yeterlilik Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Cihan COŞKUN’ u ziyaret edeceklerdir.

- Bugün saat 16.00’ da 14. Meslek Komitesi (Motorlu Araçlar Yakıt ve Yedek Parçaları) toplantısı yapılacaktır.

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Lusail Sarayı'nda kendisini resmi törenle karşılayacak Katar Emiri Temim bin Hamad Al Sani ile baş başa görüşecek, heyetler arası görüşmelere katılacak, Al Sani tarafından onuruna verilecek resmi yemeğe iştirak edecek.

(Doha)

1- Hazine ve Maliye Bakanlığı, 15 ay ve 7 yıl vadeli devlet tahvillerinin ihraç ihalelerini gerçekleştirecek.

(Ankara)

2-Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, mayıs ayına ilişkin konut fiyat endeksini açıklayacak.

1000 TL NE OLDU?

Borsa :      1000,00 TL

Dolar :       1000,60 TL

Euro  :       1003,20 TL

Altın  :       1003,43 TL

1- Futbolda Trendyol Süper Lig 2023-2024 Sezonu'nun fikstür çekimi Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde yapılacak.

2- ABD'de düzenlenen FIVB Milletler Ligi Finalleri'ni şampiyon tamamlayan A Milli Kadın Voleybol Takımı, İstanbul'a dönecek.

3- Galatasaray, yeni sezon çalışmaları kapsamında Avusturya'da sürdürdüğü kamptaki üçüncü ve son hazırlık maçında Strum Graz ile karşılaşacak. Sarı-kırmızılı ekibin kampı sona erecek.

(Graz/20.00)

4- Beşiktaş, sezon öncesi kampındaki ikinci hazırlık maçında Macar ekibi Mezökövesd Zsory ile karşı karşıya gelecek.

(Salzburg/19.00)

5- Fransa Bisiklet Turu'na Passy-Combloux arasındaki 16. etap yarışıyla devam edilecek.

–– Özel Tiyatroların Projelerine Yapılacak Yardımlara İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

–– İstanbul Aydın Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

ANAYASA MAHKEMESİ KARARI

–– Anayasa Mahkemesinin 8/3/2023 Tarihli ve 2019/42687 Başvuru Numaralı Kararı