AYTO E-GÜNDEM 13.07.2023 13.07.2023

-Bugün saat 11:00’de YİKOB Toplantı Salonu’nda yapılacak olan Aydın İl İstihdam Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı’na Odamız Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı M. Fatih ERKUL katılım sağlayacaktır.

- Bugün saat 15:00’ de 15. Meslek Komitesi (Madencilik, Kimyasal, Metal Sanayi Makine) toplantısı yapılacaktır.

1- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan'ın annesi Sulhiye Özkan'ın Karşıyaka Mezarlığı'ndaki cenaze törenine katılacak.

1- Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Milli Kütüphane Konferans ve Sergi Salonu'nda düzenlenecek "Türkiye Yüzyılı'nın Kahramanları" programına katılacak.

2- TBMM Genel Kurulunda, memur maaşlarında ve emekli aylıklarında artış ile bazı vergi düzenlemelerini içeren kanun teklifi üzerinde görüşmeler devam edecek.

(TBMM/14.00)

EKONOMİ

1-Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, haftalık para ve banka istatistiklerini açıklayacak.

2- TÜİK, mayıs ayı ciro ve perakende satış endekslerini açıklayacak.

Euro  :  1003,00 TL

Altın  :  999,00 TL

KÜLTÜR SANAT

1- Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Zeugma kökenli mezar steli"nin Türkiye'ye iadesi dolayısıyla Zeugma Mozaik Müzesi'nde düzenlenecek törene katılacak, Türk Arkeoloji ve Kültürel Miras Enstitüsü'nde "Kelime-i Tevhid Hat Sergisi"ni gezecek. Büyükşehir Belediye Başkanlığında "Malatya fahri hemşehrilik beratı" takdim edilecek Ersoy, "İl Koordinasyon Toplantısı"na katılacak.

(Gaziantep/10.30/13.00/Malatya/16.45/17.30)

1- A Milli Kadın Voleybol Takımı, FIVB Milletler Ligi'nin çeyrek final mücadelesinde, ABD'de İtalya ile karşılaşacak.

(Arlington/22.00)

2- Futbolda 2023-2024 sezonu hazırlıkları kapsamında Galatasaray'ın Avusturya, Fenerbahçe'nin Rusya ve Beşiktaş'ın Almanya'daki kampları sürüyor.

(Graz/St. Petersburg/Grassau)

3- Trabzonspor, yeni sezon hazırlık kampını Slovenya'da sürdürüyor. Bordo-mavili ekibin futbolcusu Dimitrios Kourbelis, basın mensuplarının sorularını cevaplayacak.

(Kranj/14.15)

4- Teniste sezonun üçüncü grand slam turnuvası Wimbledon'da, tek kadınlarda yarı final maçları yapılacak.

(Londra)

5- Fransa Bisiklet Turu'na Roanne-Belleville en Beaujolais arasındaki 12. etap yarışıyla devam edilecek.

–– Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Açıktan Kura ile Atanacak Sağlık Personelinin Atama Usûl ve Esaslarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

–– Elektrik Piyasası Lisans Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

–– Elektrik Şebeke Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

–– Yükseköğretim Kalite Güvencesi ve Yükseköğretim Kalite Kurulu Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik