SİGORTA ACENTELERİ İL DELEGELİĞİ SEÇİMLERİ HAKKINDA 03.07.2023

Sayın Üyemiz,

5684 sayılı Sigortacılık Kanunu uyarınca, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB) ile mülga Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı tarafından ortaklaşa belirlenerek 06.04.2009 tarihinde yürürlüğe konulmuş olan "Sigorta Acenteleri Sektör Meclisi İle Sigorta Acenteleri İcra Komitesi Seçimlerine Dair Usul Ve Esaslar" doğrultusunda, Sigorta Acenteleri İl Delegeliği seçimleri, Odamız hizmet binasında 07 Temmuz 2023 Cuma günü yapılacaktır. Oy kullanma süresi saat 09:30 başlayıp, 16:30'da sona erecektir.

Aydın İli Sigorta Acenteleri İl Delege Seçimlerinde oy kullanabilecek sigorta acentelerinin kesinleşmiş listeleri 23 Haziran 2023 Cuma günü Odamız web portalında yayımlanmış ve Odamız hizmet binasında askıya çıkarılmıştır.

Kesinleşen seçim listelerine göre; il delegesi seçimlerinde oy kullanabilecek olan tüzel kişi sigorta acentelerinin gerçek kişi temsilcilerinin Odamız hizmet binasında bulunan Aydın Ticaret Sicili Müdürlüğü’ne başvurarak oy kullanma yetki belgesi alması gerekmektedir. İl delege seçimlerinde oy kullanabilecek olan şahıs acenteleri ise sadece T.C. kimlik kartı ile oy kullanabilirler.

Seçim takvimine göre İl Delegeliği Adaylık Başvuruları 3 Temmuz Pazartesi, 4 Temmuz Salı ve 5 Temmuz Çarşamba günleri yapılacak olup aday olmak isteyen gerçek kişi acenteler ile aday olmak isteyen tüzel kişi sigorta acentelerinin gerçek kişi temsilcileri ekte yer alan adaylık başvuru dilekçesini doldurarak belirtilen tarihlerde Odamıza başvurmaları gerekmektedir.

Kesinleşen aday listeleri 6 Temmuz Perşembe günü Odamız web portalında yayımlanacak ve Odamız hizmet binasında askıya çıkarılacaktır.

Bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla,