BERBER, KUAFÖR VE GÜZELLİK SALONLARININ ÇALIŞMA SAATLERİNİN UYGULAMA BAŞLANGIÇ TARİHİNİN 01.07.2024 OLARAK REVİZE EDİLMESİ 23.06.2023

Sayın Üyemiz,

T.C. Aydın Valiliği Ticaret İl Müdürlüğü’nden Odamıza gelen yazıda, 6585 sayılı Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanunun 13' üncü maddesi ve Perakende Ticarette Uygulanacak İlke ve Kurallar Hakkında Yönetmeliğin 13'üncü maddesi hükümlerine göre Türkiye Berberler, Kuaförler ve Güzellik Salonu İşletmecileri Federasyonunun talebi ve Türkiye Odalar Borsalar Birliği ile Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonunun uygun görüşleri doğrultusunda berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftada bir defa kapalı olacakları günün aynı ya da birbirinden farklı olabilecek şekilde ilgili meslek kuruluşlarının görüşleri alınmak suretiyle belirlenmesine ilişkin Ticaret Bakanlığı Bakanlık Makamı Oluru ile 01.10.2022 olarak belirtilen uygulama başlangıç tarihinin, halihazırda Valilikler ile meslek kuruluşları arasında devam eden görüş alma sürecinde zamana ihtiyaç duyulması dolayısıyla 01.01.2023 olarak belirlenmesinden sonra süreçlerin ayrıntılı olarak yürütülebilmesi ve iller düzeyinde ilave hazırlıkların tamamlanabilmesi amacıyla 01.07.2023 olarak değiştirilmiş idi. Ticaret Bakanlığı tarafından görülen lüzum üzerine, 01.07.2023 olarak belirtilen uygulama başlangıç tarihinin 01.07.2024 olarak revize edildiği ve 01.07.2024 tarihinde uygulamaya geçileceği bildirildi. İlgili Resmi yazı ekte yer almaktadır.

EK

Üyelerimizin bilgisine sunulur.