AYTO E-GÜNDEM 12.06.2023 12.06.2023

- Bugün TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Odamız Başkanı Hakan ÜLKEN, TOBB Birlik Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan TOBB Yönetim Kurulu Toplantısına katılım sağlayacaktır.

-Bugün saat 15:00'de 17. Meslek Komitesi (HUBUBAT, FIRINCILIK ÜRÜNLERİ VE MUHTELİF TATLILAR) toplantısı yapılacaktır.

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Lefkoşa Atatürk Anıtı'na çelenk koyacak ve Anıt Özel Defterini imzalayacak, KKTC Cumhurbaşkanlığı'ndaki resmi karşılama töreninin ardından KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile ortak basın toplantısı düzenleyecek.

(Lefkoşa/12.30/13.00/15.00)

2- Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek, Crowne Plaza Oryapark'ta Doğu ve Güneydoğu Bölgesi Hemşeri Buluşması'na katılacak.

İstanbul/14.00/17.30)

3-CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti genel merkezinde MYK toplantısına başkanlık edecek.

EKONOMİ

1- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), nisan ayına ilişkin ödemeler dengesi istatistiklerini açıklayacak.

2- Türkiye İstatistik Kurumu, nisan ayına ilişkin işgücü istatistikleri ile inşaat maliyet endeksini açıklayacak.

Euro  :  1007,00 TL

Altın  :  1017,00 TL

1- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) tarafından Cenevre'de düzenlenen 111. Uluslararası Çalışma Konferansı'nın Genel Kuruluna çevrim içi hitap edecek.

(Cenevre)

1- 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) Elemeleri'nde 16 Haziran'da Letonya ve 19 Haziran'da Galler ile karşılaşacak A Milli Futbol Takımı, Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde hazırlıklarını sürdürecek.

2- TFF 3. Lig 1. Grup Play-Off Finali'nde Belediye Derincespor ile 52 Orduspor FK, Eryaman Stadı'nda karşı karşıya gelecek ve gruptan 2. Lig'e yükselecek ikinci takım belli olacak.

3- FIBA 2023 Kadınlar Avrupa Şampiyonası'nda mücadele edecek A Milli Kadın Basketbol Takımı için düzenlenen medya günü etkinliği Sinan Erdem Spor Salonu'nda yapılacak.

4- Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile McDonalds arasındaki işbirliğinin 2026 yılına kadar uzatılması nedeniyle düzenlenen imza töreni TFF Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde gerçekleştirilecek.

5- Süper Lig Kulüpler Birliği Vakfı Toplantısı, Kuruçeşme'de yapılacak.

CUMHURBAŞKANLIĞINA VEKÂLET ETME İŞLEMİ

–– Cumhurbaşkanlığına, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet YILMAZ’ın Vekâlet Etmesine Dair Tezkere

–– İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

–– Mersin Üniversitesi İleri Teknoloji Eğitim, Araştırma ve Uygulama Merkezi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik