AYTO E-GÜNDEM 07.04.2023 07.04.2023

- Bugün saat 13.40’ ta TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Odamız Başkanı Hakan ÜLKEN Bloomberght TV'de yayınlanacak olan, “Tedarikte Çözüm” programına konuk olacaktır.

- Bugün saat 16.00’ da 16. Meslek Komitesi (Teknik Danışmanlık ve Müşavirlik) toplantısı yapılacaktır.

1- Kahramanmaraş merkezli depremlere ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

1- Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Hakimevi'nde düzenlenecek Çocuk Görüşme Merkezleri Toplu Açılış Töreni'ne iştirak edecek.

2- Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, AK Parti ve MHP il başkanlığını, yeni açılan sosyal marketi ve Kocaeli Konteyner Çarşı'yı ziyaret edecek, 15 Temmuz Derneği iftarına katılacak.

(Kahramanmaraş/14.15-19.07)

3- Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Türkiye Ulusal Risk Kalkanı Modeli üçüncü toplantısına başkanlık edecek.

1- Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Sultanbeyli Dijital Dönüşüm ve Yetkinlik Geliştirme Merkezi Açılış Töreni'ne katılacak.

2- Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, şap aşısı hakkında açıklamalarda bulunacak, deprem bölgesinde görevli personel ile iftar yapacak.

(Ankara/11.30-19.25)

3- Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı Çam ve Sakura Şehir Hastanesi İstasyonu'nda basın açıklaması yapacak.

4- Türkiye İstatistik Kurumu, mart ayına ilişkin finansal yatırım araçlarının reel getiri oranlarını açıklayacak.

Borsa :     1000,00 TL

Dolar :     1001,20 TL

Euro  :     1003,80 TL

Altın  :     1000,40 TL

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Sergi Salonu'nda ortak basın toplantısı düzenleyecek.

KÜLTÜR SANAT

1- Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kuzey Makedonya'da Sultan Murad Camisi'nin açılışına katılacak, mevkidaşı Bisera Kostadinovska Stojchevska ile bir araya gelecek ve Türkiye-Kuzey Makedonya Kültürel İşbirliği Anlaşması imza törenine iştirak edecek, tarihi mekanları ziyaretinin ardından Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığınca düzenlenen iftar programına katılacak.

(Üsküp)

1- Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Uluslararası 12 Yaş Altı İzmir Cup futbol turnuvasının açılış törenine iştirak edecek.

(İzmir/11.00)

2- Spor Toto Süper Lig'de 28. hafta mücadelesi Arabam.com Konyaspor-Fraport TAV Antalyaspor maçıyla başlayacak.

(Konya/20.30)

3- Spor Toto 1. Lig'de 31. hafta maçları başlayacak; Tuzlaspor-Altaş Denizlispor, Dyorex Boluspor-Bodrumspor ve Göztepe-Yılport Samsunspor karşılaşmaları yapılacak.

(İstanbul/16.00/Bolu/İzmir/20.30)

4- TFF 3. Lig'de 27. hafta mücadelesi 1. Grup'ta Karbel Karaköprü Belediyespor-BC Group Ağrı 1970 maçıyla başlayacak.

(Şanlıurfa/15.00)

5- A Milli Kadın Hentbol Takımı, 2023 IHF Dünya Şampiyonası Avrupa Elemeleri'nin play-off turu ilk maçında Sırbistan'ı konuk edecek.

(Giresun/17.00)

6- Hentbol Erkekler Süper Lig'de 19. haftaya 3 maçla devam edilecek.

7- Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nin 24. hafta açılış maçında Onvo Büyükçekmece Basketbol ile Frutti Extra Bursaspor karşı karşıya gelecek.

8- ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nin play-off yarı final serisinin ilk maçında ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi ile BOTAŞ; çeyrek final serisinin ikinci maçında Nesibe Aydın ile Galatasaray Çağdaş Faktoring karşı karşıya gelecek.

(Ankara/16.00/Mersin/18.00)

9- Voleybol Misli.com Sultanlar Ligi'nin 23. haftası Sarıyer Belediyespor-Aydın Büyükşehir Belediyespor maçıyla başlayacak.

YASAMA BÖLÜMÜ

TBMM KARARLARI

MİLLETLERARASI ANDLAŞMA

–– Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ve Avrupa Komisyonu Arasında Katılım Öncesi Yardım Aracı (IPARD III) Kırsal Kalkınma Programı Kapsamında Türkiye Cumhuriyeti’ne Yapılacak Birlik Mali Yardımının Yönetimi ve Uygulanmasına İlişkin Hükümleri Tesis Eden Sektörel Anlaşmanın Onaylanması Hakkında Karar (Karar Sayısı: 7048)