KOOPERATİFÇİLİK EĞİTİMİ HK. 25.01.2023

Sayın Üyemiz,

T.C. Aydın Valiliği Ticaret İl Müdürlüğü’nden Odamıza gelen yazıda, 14 Ocak 2022 tarihli ve 31719 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan Kooperatifçilik Eğitimi Yönetmeliği ile kooperatiflerin ve üst kuruluşlarında yönetim ve denetim kurulu asil ve yedek üyeleri için kooperatifçilik eğitimi alma zorunluluğu getirildiği bildirilmiştir. (Yeni seçilenlerin 9 (dokuz) ay içerisinde eğitim almaları gerekmektedir. Yönetmeliğin 6.maddesi) Kooperatif ve üst kuruluşlarının yönetim ve denetim kurulunda görev alan üyelerin mağduriyet yaşamaması için eğitimlerini ivedilikle tamamlamaları gerektiği bildirilmiştir. Ekte yer alan yazıda, örgün ve online olarak kooperatifçilik eğitimlerini vermek üzere Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB)’nin Ticaret Bakanlığı tarafından yetkilendirildiği bildirilmektedir.

Söz konusu eğitim, başvuru süreci vb. bilgilere koop@sesob.org.tr websitesinden ulaşılabilmektedir.

EK

Üyelerimizin bilgisine sunulur.