AYTO E-GÜNDEM 06.01.2023 06.01.2023

- Bugün saat 11.00’ de Aydın Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Yeni Hizmet Binası Açılış Töreni’ ne TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Odamız Başkanı Hakan ÜLKEN katılım sağlayacaktır.

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde Ziraat Bankası Tarım Ekosistemi Buluşması'na katılacak, Dolmabahçe Ofisi'nde Türkiye Varlık Fonu AŞ Yönetim Kurulu Toplantısı'na iştirak edecek.

(İstanbul/14.30/18.00)

2- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesince yapımı tamamlanan Dudullu-Bostancı Metro Hattı'nın açılış töreni ile Maltepe Sahili'ndeki Çepni Kurultayı'na katılacak.

(İstanbul/11.00/14.00)

1- Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, basın toplantısı düzenleyecek, çeşitli ziyaretlerde bulunacak, Manavgat TOKİ Sosyal Konut Projesi'nde incelemelerde bulunacak.

(Antalya/14.00-17.30)

2- Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Valiliği ziyaret edecek, Eskişehir İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı'na, Sultandere Köy Yaşam Merkezi ve Gastronomi Atölye Açılışı ve Aile Eğitimi Sertifika Dağıtım Töreni'ne katılacak.

(Eskişehir/10.30/10.45/14.00)

3- Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, AK Parti'nin "2023'e Doğru Şehir Buluşmaları" kapsamında basın toplantısı düzenleyecek, Valiliğin programında şehit aileleri ve gazilerle bir araya gelecek.

(Tokat/11.30/14.00)

4- İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Dudullu-Bostancı metro hattının açılış törenine iştirak edecek.

5- AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Memur-Sen Genel Merkezi'nde, Memur-Sen Mehmet Akif İnan Ödül Töreni'ne katılacak.

1- Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Ziraat Bankası Tarım Ekosistemi Buluşması Programı'na iştirak edecek.

2- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Filyos Doğal Gaz İşleme Tesisi'ne ziyarette bulunacak.

(Zonguldak/15.00)

3- Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanlığını ziyaret edecek, Dr. Kadir Topbaş Gençlik ve Spor Merkezi Açılış Töreni'ne katılacak.

(İstanbul/10.00/11.00)

4- Ticaret Bakanlığı yılın ilk çeyreğine ilişkin dış ticaret beklenti anketini yayımlayacak.

Borsa :   1000,00 TL

Dolar :   1000,50 TL

Euro  :   999,70 TL

Altın  :   1002,30 TL

1- YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Marmara Üniversitesi-Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi Maltepe Yerleşkesi'nde, Havacılık Yapısalları ve Optimizasyonları Laboratuvarı Açılış Töreni'ne katılacak.

​​​​

1- Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Sarıkamış Şehitlerini Anma Programı’na gençler, sanatçılar ve milli sporcular eşliğinde Ankara Garı’ndan hareket edecek “Sarıkamış Ekspresi” ile gidecek, yolculuk öncesi açıklamalarda bulunacak.

2- Basketbolda THY Avrupa Ligi'nin 17'nci ve normal sezonun ilk devresinin son haftasında Anadolu Efes, Fransa'nın ASVEL takımını konuk edecek.

3- Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nde 14. hafta Manisa Büyükşehir Belediyespor-AYOS Konyaspor Basketbol maçıyla başlayacak.

(Manisa/19.00)

4- Voleybol Misli.com Sultanlar Ligi'nin 11. haftasından ertelenen Eczacıbaşı Dynavit-Bolu Belediyespor ve VakıfBank-Aydın Büyükşehir Belediyespor maçları yapılacak.

(İstanbul/13.00/13.00)

5- Suudi Arabistan'da düzenlenen 45. Dakar Rallisi'ne 6. etap yarışıyla devam edilecek.

YASAMA BÖLÜMÜ

TBMM KARARI

MİLLETLERARASI ANDLAŞMALAR

–– Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Geçitkale Hava Meydanı Enerji Nakil Hatlarının Deplase Edilmesine İlişkin Protokolün Onaylanması Hakkında Karar (Karar Sayısı: 6647)