AYTO E-GÜNDEM 04.01.2023 04.01.2023

- Bugün saat 14.00’ te AYTO Akademi Eğitim Salonu’ nda “İmalat Sanayii’ nde Dijitalleşme” başlıklı yeni Kobi gelişim destek çağrısı ile ilgili bilgilendirme toplantısı gerçekleştirilecektir.

- Bugün saat 16.00’ da 14. Meslek Komitesi (Motorlu Araçlar Yakıt ve Yedek Parçaları) toplantısı yapılacaktır.

1- Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'na katılacak, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde "7. Anadolu Medya Ödülleri" programına iştirak edecek.

(Ankara/12.00/19.00)

2- Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Millet Kütüphanesi'nde Süleyman Saim Tekcan Resim Sergisi'nin açılışına katılacak.

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin MYK toplantısına başkanlık edecek.

1- Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Eğitimle Yeniden Buluşma" projesi toplantısına iştirak edecek.

2- TBMM'den

- TBMM Genel Kurulunda, Antalya Diplomasi Forumu Vakfı Kanunu Teklifi'nin görüşmelerine devam edilecek.

- AK Parti ve İYİ Partinin TBMM grup toplantıları gerçekleştirilecek.

(TBMM/14.00/11.45/10.30)

1- Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Orta Gelirliye Yönelik Konut Kampanyası"nın detaylarını ortak basın toplantısıyla duyuracak.

2- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Kuzey Makedonya Cumhurbaşkanı Stevo Pendarovski ile Villa Vodno'da, Kuzey Makedonya Ekonomi Bakanı Kreshnik Bekteshi ile Başbakanlık Toplantı Salonu'nda görüşecek.

(Üsküp/10.30/11.25)

3- Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu İl Temsilcileri ile bir araya gelecek.

4- TCMB, aralık ayına ilişkin, reel efektif döviz kurunu açıklayacak.

​​(Ankara/14.30)

Borsa :   1000,00 TL

Dolar :   1000,70 TL

Euro  :    1002,90 TL

Altın  :   1005,47 TL

1- Spor Toto Süper Lig'de 17. haftaya Yukatel Kayserispor-VavaCars Fatih Karagümrük, Kasımpaşa-Corendon Alanyaspor, Galatasaray-MKE Ankaragücü ve Arabam.com Konyaspor-Demir Grup Sivasspor maçlarıyla devam edilecek.

(Kayseri/17.00/İstanbul/17.00/20.00/Konya/20.00)

2- Basketbol Şampiyonlar Ligi'nin son 16 turuna yükselme mücadelesi play-in etabının ilk maçlarında Bahçeşehir Koleji, Belçika'dan Filou Oostende'yi konuk edecek; TOFAŞ, Yunanistan'ın AEK takımıyla, Darüşşafaka da Portekiz'in Benfica ekibiyle deplasmanda karşı karşıya gelecek.

(İstanbul/20.00/Atina/20.30/Lizbon/22.30)

3- Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Ligi 8. haftasında A Grubu'nda Fenerbahçe Alagöz Holding, Polonya'nın Polkowice takımını, B Grubu'nda ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi, İspanya'nın Perfumerias Avenida ekibini konuk edecek.

(İstanbul/Mersin/19.00)

4- Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Kupası'nın play-off turu ilk maçlarında Nesibe Aydın, İspanya'nın Casademont Zaragoza ekibini konuk edecek; Galatasaray Çağdaş Faktoring, Macaristan'ın UNI Györ, OGM Ormanspor da Belçika'nın Castors Braine takımıyla deplasmanda karşı karşıya gelecek.

(Ankara/17.00/Györ/20.00/Braine-I'Alleud/21.30)

5- Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstüdağ ve A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın başantrenörlüğüne getirilen İtalyan Daniele Santarelli, basın toplantısında soruları cevaplayacak.

6- Suudi Arabistan'da düzenlenen 45. Dakar Rallisi'nin 4'üncü etap yarışı yapılacak.

–– Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği

–– Harran Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

ANAYASA MAHKEMESİ KARARLARI

–– Anayasa Mahkemesinin 10/11/2022 Tarihli ve 2019/1255 Başvuru Numaralı Kararı