AYTO E-GÜNDEM 20.12.2022 20.12.2022

- Bugün saat 16.00’ da 12. Meslek Komitesi (Finansal Yatırım Araçları) toplantısı yapılacaktır.

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Savunma Sanayii İcra Komitesi Toplantısı'na başkanlık edecek.
2- TBMM Başkanı Mustafa Şentop, resmi ziyarette bulunmak üzere Kuzey Makedonya'nın başkenti Üsküp’e gidecek. Şentop, Kuzey Makedonya Meclis Başkanı Talat Caferi, Kuzey Makedonya Başbakanı Dimitar Kovaçevski ile görüşecek; Şule Yüksel Şenler Kız Öğrenci Yurdu'nu ziyaret edecek ve Uluslararası Maarif Okulu'nun Üsküp kampüsünün resmi açılış törenine katılacak.

(Ankara-Üsküp)

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Meclis Grup Toplantısı'na katılacak.

(TBMM/13.30)

1- TBMM'den

-TBMM Genel Kurulunda, Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşülecek.

(TBMM/15.00)

- HDP'nin Meclis grup toplantısı yapılacak.

(TBMM/12.45)

1- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 2022 Değerlendirme Toplantısı yapacak.

(Zonguldak/12.00)

2- TÜİK, kasım ayı yurt dışı üretici fiyat endeksi ile aralık ayı tüketici güven endeksini açıklayacak.

Euro  :   1000,70 TL

Altın  :   1001,88 TL

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Gambiya Dışişleri Bakanı Mamadou Tangara ile ortak basın toplantısı düzenleyecek.

(Ankara)

1- Asgari Ücret Tespit Komisyonunun üçüncü toplantısı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında yapılacak.

2- Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Konferans Salonu'nda düzenlenecek "Türkiye-Fransa İlişkileri Fırsatlar ve Meydan Okumalar Paneli"ne katılacak.

1- Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Anadolu Ajansı (AA) Spor Masası'nın konuğu olacak.

2- Ziraat Türkiye Kupası 5. Eleme Turu mücadelesi başlayacak; Kasımpaşa-HangiKredi Ümraniyespor, Medipol Başakşehir-Göztepe, Fenerbahçe-İstanbulspor, Demir Grup Sivasspor-Esenler Erokspor, MKE Ankaragücü-Tuzlaspor ve Fraport TAV Antalyaspor-Manisa FK maçları yapılacak.

(İstanbul/13.00/19.00/21.00/Sivas/15.00/Antalya/13.00/17.00)

3- Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi ve Yönetim Kurulunun görevdeki 6 aylık döneminin değerlendirileceği basın toplantısı yapılacak.

4- Basketbol ULEB Avrupa Kupası'nın 9. haftasında A Grubu'nda Frutti Extra Bursaspor, İtalya'nın Germani Brescia takımıyla deplasmanda karşı karşıya gelecek.

(Brescia/22.30)

5- Basketbol Şampiyonlar Ligi'nin 6. haftasında E Grubu'nda Darüşşafaka, İsrail'in Hapoel Bank Yahav takımını konuk edecek; C Grubu'nda Galatasaray Nef, Polonya'nın Legia Varşova takımıyla deplasmanda karşılaşacak.

(İstanbul/20.00/Varşova/22.00)

6- Voleybol Kadınlar CEV Şampiyonlar Ligi'nin 2. haftasında E Grubu'nda Eczacıbaşı Dynavit, Bulgaristan'ın Maritza takımıyla deplasmanda karşılaşacak.

(Filibe/19.00)

7- Voleybol Kadınlar CEV Kupası Son 32 Turu ikinci maçında Türk Hava Yolları, İsviçre'nin Viteos Neuchatel takımını konuk edecek.

8- Hentbol HDI Sigorta Kadınlar Türkiye Kupası Eleme Turu'nun rövanşında Tekirdağ Süleymanpaşa ile Anadolu Üniversitesi karşı karşıya gelecek.

(Tekirdağ/17.00)

–– D-8 Üyesi Devletler Arasında Tercihli Ticaret Anlaşması Çerçevesindeki Ticarette Eşyanın Tercihli Menşeinin Tespiti Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

–– Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Metalurji ve Malzeme Mühendisleri Odası Ana Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

–– Giresun Üniversitesi Karadeniz Turizm Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik