AYTO E-GÜNDEM 16.12.2022 16.12.2022

- Bugün saat 09:00’ da Odamız 2.Kat AYMES Sınav Salonunda Motorlu Kara Taşıtları Alım Satım Sorumlusu (Seviye 5) Sınavı yapılacaktır.

- Bugün saat 14.00’ te TOBB Birlik Merkezi’ nde yapılacak olan TOBB Sigorta Sektör Meclis toplantısına TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Odamız Başkanı Hakan ÜLKEN katılım sağlayacaktır.

- Bugün saat 15.00’ te Mesleki ve Teknik Eğitim Okul Yönetim Kurul toplantısına Odamız Meclis Üyesi Eren YILDIZ katılım sağlayacaktır.

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Silivri Yeraltı Doğalgaz Depolama Tesisi Kapasite Artış Töreni'ne katılacak.

2- TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un yöneteceği TBMM Genel Kurulunda, 2023 yılı bütçesi üzerindeki son konuşmalar yapılacak ve 2023 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ile 2021 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi oylanacak. Yürütme adına Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay konuşacak.

(TBMM/14.00)

1- Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Belediye Kültür ve Fuar Merkezi'nde AK Parti İl Danışma Toplantısı'na katılacak, eski çöp alanını, Zeytinlik Mahallesi'ni, AK Parti İl Başkanlığını ve Bulancak Millet Bahçesi'ni ziyaret edecek.

(Giresun/11.00-17.30)

1- Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "160 Serisi Özgün Motor Ailesi Lansmanı"na katılacak.

(Kocaeli/10.00)

2- Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Kanada'da düzenlenen Birleşmiş Milletler Biyolojik Çeşitlilik Sözleşmesi 15. Taraflar Konferansı (COP15) çerçevesinde temaslarda bulunacak.

(Montreal)

3- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, ekim ayına ilişkin özel sektörün yurt dışından sağladığı kredi borcu rakamlarını, haftalık para ve banka istatistiklerini, kasım ayına ilişkin uluslararası rezervler ve döviz likiditesini açıklayacak.

(Ankara/10.00/14.30)

4- Türkiye İstatistik Kurumu, 2021 yılı girişimcilik ve iş demografisi istatistiklerini duyuracak.

Euro  :   1003,80 TL

Altın  :   1001,05 TL

1- Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından Maslak TİM Gösteri Merkezi'nde düzenlenecek "Türkiye Ulus Markalama Forumu"na katılacak.

2- Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, Anayasa Mahkemesinin Temel Haklar Alanındaki Kararlarının Etkili Şekilde Uygulanmasının Desteklenmesi Projesi kapsamında düzenlenecek toplantıya iştirak edecek.

(Venedik)

1- Voleybolda FIVB Kadınlar Kulüpler Dünya Şampiyonası'na A Grubu'nda Eczacıbaşı Dynavit-Prosecco DOC Imoco Volley, B Grubu'nda Gerdau Minas-Kuanysh maçlarıyla devam edilecek.

(Antalya/16.00/19.00)

2- Spor Toto 1. Lig'de 18. hafta mücadelesinin açılış maçında Çaykur Rizespor ile Göztepe karşı karşıya gelecek.

(Rize/20.00)

3- Basketbol THY Avrupa Ligi'nin 14. haftasında Fenerbahçe Beko, İspanya'nın Cazoo Baskonia ekibini konuk edecek; Anadolu Efes, Sırbistan'ın Partizan takımıyla deplasmanda karşılaşacak.

(İstanbul/20.45/Belgrad/22.30)

4- Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nin 11. haftası Frutti Extra Bursaspor-Manisa Büyükşehir Belediyespor maçıyla başlayacak.

(Bursa/19.00)

5- Hentbol HDI Sigorta Kadınlar Türkiye Kupası Eleme Turu'nun ilk maçında Anadolu Üniversitesi, Tekirdağ Süleymanpaşa'yı konuk edecek.

(Eskişehir/17.00)

6- Global E-sports Games'in dünya finalleri Türkiye'nin ev sahipliğinde başlayacak.

–– Avrupa Birliği Başkanlığı Disiplin Amirleri Yönetmeliği

–– Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı Disiplin Amirleri Yönetmeliği

TEBLİĞLER

–– Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği İdari Usuller Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ