AYTO E-GÜNDEM 13.12.2022 13.12.2022

- Bugün saat 14.00’ de Genişletilmiş 9. Meslek Komitesi (İnşaat) toplantısı yapılacaktır.

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Rusya Federasyonu Federal Meclisi Devlet Duması Başkanı Vyacheslav Volodin'i kabul edecek, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi ziyaret edecek.

(Ankara/14.00/16.00)

2- TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Rusya Federasyonu Federal Meclisi Devlet Duması Başkanı Vyacheslav Volodin ile baş başa ve heyetler arası görüşme gerçekleştirecek, daha sonra düzenlenecek ortak basın toplantısına katılacak.

(TBMM/11.30/12.00)

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nu parti genel merkezinde ziyaret edecek, gazetelerin Ankara temsilcileriyle bir araya gelecek.

(Ankara/12.00/14.00)

1- Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, valiliğe ziyarette bulunacak, Yüreğir Kültür Merkezi'nde Adana Sarıçam, Hatay Defne, Samandağ ve Arsuz Sosyal Hizmet Merkezlerinin açılış törenine katılacak.

(Adana/13.15-14.00)

2- TBMM Genel Kurulunda, Cumhurbaşkanlığının 2023 yılı bütçesi ile 2023 Yılı Bütçe Kanun Teklifinin maddelerinin görüşmeleri yapılacak.

(TBMM/11.00)

1- Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Türkiye İnovasyon Haftası" İnovatim İnovasyon Yarışması Ödül Töreni'ne katılacak.

2- Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Kumluca ilçe merkezi başta olmak üzere selden etkilenen bölgelerde incelemelerde bulunacak.

(Antalya/09.00)

3- Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türkmenistan'da düzenlenen Türkiye, Türkmenistan ve Azerbaycan Ulaştırma Bakanları Toplantısı'na katılacak.

(Avaza/13.00)

4- Hazine ve Maliye Bakanlığı, 3 ve 10 yıl vadeli tahvil ihalesi gerçekleştirecek.

(Ankara)

5- TÜİK, ekim ayı sanayi üretim, ciro ve perakende satış endekslerini açıklayacak.

Euro  :  1001,20 TL

Altın  :  1002,32 TL

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avaza Zirvesi Hazırlık Toplantısı'na katılacak.

(Avaza)

1- Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar, Selçuk Üniversitesinde "Sürdürülebilir ve İklim Dostu Kampüs Projesi Toplantısı"na katılacak.

(Konya/10.00)

2- Antalya'nın Kumluca ve Finike ilçelerindeki sele ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

1- Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Türkiye İhracatçılar Meclisi Türkiye İnovasyon Haftası programına ve Sancaktepe'de fitness salonları açılışına katılacak; Abdurrahman Gazi Kitap Kafe, Şehit Selim Topal Spor Kompleksi, Sancaktepe Belediye Spor Kulübü, Sarı Gazi Stadı, Prof. Dr. Necmettin Erbakan Külliyesi'ni ziyaret edecek.

(İstanbul/10.00-16.15)

2- Katar'da düzenlenen 2022 FIFA Dünya Kupası'nın yarı finalinde Arjantin ile Hırvatistan karşı karşıya gelecek.

(Al Daayen/22.00)

3- Basketbol THY Avrupa Ligi'nin 13. haftasında Fenerbahçe Beko, deplasmanda Yunanistan'ın Olympiakos takımıyla karşı karşıya gelecek.

(Atina/21.00)

4- Basketbol ULEB Avrupa Kupası A Grubu'nun 8. haftasında Frutti Extra Bursaspor, Litvanya'nın Lietkabelis takımıyla karşı karşıya gelecek.

(Bursa/20.00)

5- Basketbol Şampiyonlar Ligi E Grubu'nun 5. haftasında Darüşşafaka, Danimarka'nın Bakken Bears ekibiyle deplasmanda karşılaşacak.

(Aarhus/20.00)

6- Voleybol Erkekler CEV Şampiyonlar Lig B Grubu'nun 4. haftasında Halkbank, deplasmanda Almanya'nın Berlin Recycling Volleys ekibine konuk olacak.

(Berlin/21.30)

7- Hentbol HDI Sigorta Erkekler Türkiye Kupası Eleme Turu, MKE Ankaragücü-Köyceğiz Belediyespor rövanş maçıyla tamamlanacak.

8- Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Antalya’da düzenlenecek Merkez Hakem Kurulu Kış Eğitim Semineri'ne katılacak.

(Antalya/12.00)

MİLLETLERARASI ANDLAŞMALAR

–– Türkiye Cumhuriyeti ile Birleşmiş Milletler ve Bazı Uzmanlık Kuruluşları Arasındaki 21 Ekim 1965 Tarihli Değiştirilmiş Teknik Yardım Standart Anlaşması Hükümlerinin Gerekli Değişikliklerle Birleşmiş Milletler Türkiye Mukim Koordinatörlük Ofisi ve Personeli Hakkında 1 Yıl Süreyle Uygulanmasına İlişkin Olarak Türkiye Cumhuriyeti ile Birleşmiş Milletler Sekretaryası Arasında Teati Edilen Ekli Notaların Onaylanması Hakkında Karar (Karar Sayısı: 6532)

–– Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı ile Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölge Ofisi Arasında İki Yıllık İş Birliği Anlaşması 2022/2023’ün Onaylanması Hakkında Karar (Karar Sayısı: 6533)