AYTO E-GÜNDEM 12.12.2022 12.12.2022

- Bugün Berlin’ de yapılacak olan Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası 15. Olağan Genel Kurul Toplantısına TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Odamız Başkanı Hakan ÜLKEN katılım sağlayacaktır.

- Bugün saat 17.00’ de Odamız Yönetim Kurulu toplantısı yapılacaktır.

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde Türkiye İnovasyon Haftası İnovalig Şampiyonları Ödül Töreni'ne katılacak, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Kabine Toplantısı'na başkanlık edecek.
(İstanbul/11.00/Ankara/15.00)
2- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin MYK toplantısına başkanlık edecek.

1- TBMM Genel Kurulunda, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Dışişleri Bakanlığının 2023 yılı bütçeleri görüşülecek.
(TBMM/11.00)

1- Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Seyit Onbaşı'nın Çanakkale Savaşları'nda namluya sürdüğü top mermilerini simgeleyen top mermisi figürlerinin yerleştirildiği 1915 Çanakkale Köprüsü'nün kulelerinde incelemelerde bulunacak ve basın açıklaması yapacak.
(Çanakkale/09.00)
2- Ticaret Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından düzenlenen, AA'nın Global İletişim Ortağı olduğu Türkiye İnovasyon Haftası, Haliç Kongre Merkezi'nde başlayacak.
3- Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, "Türkiye İnovasyon Haftası" etkinliğine katılacak.
4- Amerikan Şirketler Derneği (AmCham Türkiye) tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen "Türkiye-ABD İş Zirvesi", Hilton İstanbul'da yapılacak.
(İstanbul/10.00
5- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, ekim ayına ilişkin ödemeler dengesi istatistiklerini açıklayacak.
6- Türkiye İstatistik Kurumu, ekim ayına ilişkin işgücü istatistikleri ile dış ticaret ve inşaat maliyet endekslerini duyuracak.

Euro  :  1003,00 TL

Altın  :  1004,47 TL

1- Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar, YÖK'te düzenlenecek "Üniversite Dergileri: Sorunlar ve Çözüm Önerileri Çalıştayı 2022" programına katılacak.

1- Spor Toto 1. Lig'de 17. hafta, Pendikspor-Sakaryaspor maçıyla tamamlanacak.
2- Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nin 10. hafta mücadelesi TOFAŞ-Yukatel Merkezefendi Belediyesi Basket maçıyla sona erecek.
(Bursa/19.00)
3- Hentbol HDI Sigorta Erkekler Türkiye Kupası Eleme Turu'nun rövanş mücadelesinde 2 maç yapılacak.
4- Türkiye'nin ev sahipliğinde 14-18 Aralık'ta Antalya'da düzenlenecek FIVB Kadınlar Kulüpler Dünya Şampiyonası öncesinde Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Başkanı Mehmet Akif Üstündağ ve Eczacıbaşı Spor Kulübü Başkanı Faruk Eczacıbaşı, TVF Burhan Felek Vestel Voleybol Salonu'nda basın toplantısı gerçekleştirecek.

–– Amasya Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

–– İzmir Ekonomi Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim-Öğretim Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

–– İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Hücresel Görüntüleme Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği

–– Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği