AYTO E-GÜNDEM 07.12.2022 07.12.2022

- Bugün saat 14.00' te 6. Meslek Komitesi (Eğitim Sağlık) toplantısı yapılacaktır.

- Bugün saat 15:00' te AY-SİAD Yönetim Kurulu Başkanı Fırat Barışık ve Yönetim Kurulu Üyeleri TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Odamız Başkanı Hakan ÜLKEN’ i makamında ziyaret edecektir.

- Bugün saat 16:00 da Aydın Valiliği Toplantı Salonu’ nda düzenlenecek olan Tarıma Dayalı İhtisas (Jeotermal Isıtmalı Sera) Organize Sera Bölgesi Toplantısına TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Odamız Başkanı Hakan ÜLKEN katılım sağlayacaktır.

1- Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) Eğitim Bakanları Toplantısı kapsamında Üst Düzey Politika Forumu'na ve eğitim konulu farklı oturumlara katılacak, OECD ülkelerinin eğitim bakanlarıyla ikili görüşmeler gerçekleştirecek, "Eşitlik ve Kapsayıcılık İçin Eğitim Ortaklıklarını Tekrar Tasarlama" temalı resmi akşam yemeğine iştirak edecek.

(Paris)

1- Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, AgroShow Eurasia Tarım, Tarım Makineleri, Teknolojileri ve Yan Sanayileri Fuarı Açılış Töreni'ne katılacak.

2- Türkiye İstatistik Kurumu, 2021 yılı eğitim ve sağlık harcamaları istatistiklerini açıklayacak.

Euro  :  1000,00 TL

Altın  :  1000,92 TL

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Moldova Başbakan Yardımcısı, Dışişleri ve Avrupa ile Entegrasyon Bakanı Nicu Popescu ile ortak basın toplantısı düzenleyecek.

1- Asgari Ücret Tespit Komisyonu, yeni yılda uygulanacak asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda toplanacak.

1- Basketbol ULEB Avrupa Kupası B Grubu'nun 7. haftasında Türk Telekom, İspanya'nın Gran Canaria takımını konuk edecek.

2- Basketbol Şampiyonlar Ligi'nin 5. haftasında, A Grubu'nda TOFAŞ, Macar ekip Falco Vulcano ile deplasmanda karşılaşacak; B Grubu'nda Pınar Karşıyaka, Alman ekip Telekom Baskets Bonn'u ağırlayacak.

(Szombathely/İzmir/20.00)

3- Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Ligi A Grubu'nun 5. haftasında Fenerbahçe Alagöz Holding, Çekya'nın ZVVZ USK Prag takımını konuk edecek.

4- Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Kupası'nın 5. haftasında C Grubu'nda Galatasaray Çağdaş Faktoring, Polonya'nın InvestInTheWest Enea Gorzow takımını konuk edecek; D Grubu'nda OGM Ormanspor aynı ülkeden VBW Arka Gdynia takımıyla deplasmanda karşılaşacak.

(İstanbul/19.00/Gdynia/20.00)

5- Voleybol Kadınlar CEV Şampiyonlar Ligi C Grubu'nda VakıfBank, Sırbistan'ın Kızılyıldız ekibini, E Grubu'nda Eczacıbaşı Dynavit, Romanya'nın CSM Targoviste takımını konuk edecek.

(İstanbul/17.00/19.00)

6- Voleybol Misli.com Sultanlar Ligi'nin 7. haftasından ertelenen Nilüfer Belediyespor-PTT maçı yapılacak.

(Bursa/14.00)

7- Hentbol Kadınlar Süper Ligi'nin 8. haftasında Kastamonu Belediyespor-Yenimahalle Belediyespor maçı yapılacak.

(Kastamonu/18.00)

8- Hentbolda HDI Sigorta Erkekler Türkiye Kupası Eleme Turu'nda 2 maç yapılacak.

9- TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta 16. haftadan ertelenen maçta Düzce Cam Düzcespor ile Çorum FK karşı karşıya gelecek.

(Düzce/14.00)

–– Tersane, Tekne İmal ve Çekek Yerlerinin Çevresel Yönetimi Hakkında Yönetmelik

–– Perakende Ticarette Uygulanacak İlke ve Kurallar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

–– TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Lisanslı Harita ve Kadastro Mühendisleri ve Büroları Tescil Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

–– Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Bilirkişi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

–– Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Kimya Mühendisleri Odası Ana Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

–– Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Peyzaj Mimarları Odası Ana Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

ANAYASA MAHKEMESİ KARARI

–– Anayasa Mahkemesinin 28/9/2022 Tarihli ve E: 2022/82, K: 2022/113 Sayılı Kararı

YASAL UYARI: Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde Aydın Ticaret Odası’nın hiçbir editoryal müdahalesi olmadan

olarak ajans kanalından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanstır.