AYTO E-GÜNDEM 06.12.2022 06.12.2022

- Bugün saat 16.00’ da Odamız Disiplin Kurulu toplantısı yapılacaktır.

1- TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Meclis Yaşlıların Sorunlarını Araştırma Komisyonunun "Uluslararası Yaşlı Refahı Çalıştayı" ile Saray Engelsiz Yaşam Merkezi Sergisi'nin açılışına katılacak.

(TBMM/10.00/11.00)

2- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin MYK toplantısına başkanlık edecek.

1- Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "Uluslararası Yaşlı Refahı Çalıştayı"na ve Altındağ Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi Temel Atma Töreni'ne katılacak.

(TBMM/10.00/Ankara/12.00)

2- Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Ankara Crowne Plaza Otel'de düzenlenecek "Sanayide Yeşil Dönüşüm Semineri"ne iştirak edecek.

3- Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türk Silahlı Kuvvetleri komuta kademesi ile birlikte Türkiye-Azerbaycan Birleşik Müşterek Tatbikatı'nın Seçkin Gözlemci Günü faaliyetlerini takip edecek.

(Bakü)

4- TBMM Genel Kurulunda, TBMM, Anayasa Mahkemesi, Sayıştay, Adalet Bakanlığı, Yargıtay, Danıştay ile Gençlik ve Spor Bakanlığının 2023 Yılı bütçeleri ele alınacak.

(TBMM/11.00)

1- Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, "Tarımda Türkiye Yüzyılı Geçmişten Geleceğe Çalıştay" programına katılacak.

(Antalya/10.00)

2- Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Mersin OSB Otoyol Bağlantısı Açılış Töreni ile İl Koordinasyon Toplantısı'na katılacak, çeşitli ziyaretlerde bulunacak, Çukurova Havalimanı şantiyesinde incelemenin ardından basın açıklaması yapacak.

(Mersin/11.00-16.00)

3- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, kasım ayına ilişkin, reel efektif döviz kurunu açıklayacak.

4- Hazine ve Maliye Bakanlığı, 5 ve 7 yıl vadeli tahvil ihalesi düzenleyecek.

(Ankara)

Euro  :  1000,30 TL

Altın  :  1002,27 TL

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Romanya Dışişleri Bakanı Bogdan Aurescu'yla ortak basın toplantısı yapacak.

​​​​​​​

1- Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, başkanlık konferans salonunda "Kutadgu Bilig'in Peşinde Bir Filozof: Vefatının Birinci Seneidevriyesinde Ş. Teoman Duralı Uluslararası Felsefe-Bilim Sempozyumu"na katılacak.

1- Katar'da düzenlenen FIFA 2022 Dünya Kupası'nda son 16 turu Fas-İspanya ve Portekiz-İsviçre maçlarıyla tamamlanacak.

(Doha/18.00/Al Daayen/22.00)

2- Kulüpler Birliği Vakfının iş birliği yaptığı LaLiga ile düzenlediği Dostluk Turnuvası'nın son maçında Galatasaray, İspanya'nın Villarreal takımıyla karşı karşıya gelecek.

3- Basketbol ULEB Avrupa Kupası A Grubu'nun 7. haftasında Frutti Extra Bursaspor, İtalya'nın Umana Reyer takımıyla deplasmanda karşılaşacak.

(Venedik/22.00)

4- Basketbol Şampiyonlar Ligi C Grubu'nun 5. haftasında Galatasaray Nef, Belçika'nın Filou Oostende takımını konuk edecek.

5- Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nde 6. haftadan ertelenen Onvo Büyükçekmece Basketbol-Anadolu Efes maçı yapılacak.

6- Voleybol Kadınlar CEV Şampiyonlar Ligi gruplarında Türk takımlarının mücadelesi başlayacak. D Grubu'nda Fenerbahçe Opet, İspanya'nın Tenerife La Laguna takımını ağırlayacak.

7- Hentbol Kadınlar Süper Ligi'nin 8. haftasında Anadolu Üniversitesi-Tekirdağ Süleymanpaşa maçı yapılacak.

(Eskişehir/17.00)

CUMHURBAŞKANI KARARLARI

–– Eleman Temininde Güçlük Çekilen Yerlerde ve Hizmet Dallarında Sağlık Hizmetlerinin Etkili ve Verimli Bir Şekilde Yürütülebilmesi Amacıyla Sözleşmeli Sağlık Personeli İstihdam Edilecek Hizmet Birimlerinin, 2023 Yılında Uygulanmak Üzere Tespit Edilmesi Hakkında Karar (Karar: 2022/629)

–– Bazı Kamu İktisadi Teşebbüslerine Ait Kadro ve Pozisyonların İptali ve İhdası Hakkında Karar (Karar: 2022/630)