AYTO E-GÜNDEM 25.11.2022 25.11.2022

- Bugün saat 11.00’ de video konferans yoluyla gerçekleştirilecek olan Türkiye Odalar, Borsalar ve Birlik Personeli Sigorta ve Emekli Sandığı Vakfı Genel Müdürlüğü’ nün Denetim Kurulu Toplantısına Odamız Genel Sekreteri İlknur KABASAKAL katılım sağlayacaktır.

- Bugün saat 15.00’ te Odamız Üyesi Erdemoğlu Firmasına ait SİESTA Exclusive Aydın Bayisinin açılışına TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Odamız Başkanı Hakan ÜLKEN katılım sağlayacaktır.

- Bugün saat 16.00’ da 11. Meslek Komitesi (Toptan Perakende Gıda Grubu) ve 17. Meslek Komitesi (Hububat, Fırıncılık Ürünleri ve Muhtelif Tatlılar) toplantıları yapılacaktır.

Bugün saat 17.30’ da Odamız M. Rifat HİSARCIKLIOĞLU Konferans Salonu’ nda Kasım Ayı Olağan Meclis toplantısı yapılacaktır.

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü münasebetiyle İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenecek programa, İstanbul Tersane Komutanlığı'nda Pakistan MİLGEM Projesi Kapsamında İnşa Edilen Üçüncü Geminin Denize İniş, Açık Deniz Karakol Gemisi Projesi Birinci Gemisi Blok Kızağa Koyma ve İkinci Gemisi Sac Kesim Töreni'ne katılacak.

- Erdoğan, Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif ile Vahdettin Köşkü'nde baş başa görüşecek.

- Heyetler arası görüşmenin ardından Erdoğan ve Şerif ortak basın toplantısı düzenleyecek. Erdoğan, Şerif onuruna akşam yemeği verecek.

(İstanbul/11.00/15.00/17.00/17.45/18.30/19.00)

2- Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, İstanbul Kongre Merkezi'ndeki 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü Programı ile "TRT World Citizen Ödülleri" törenine katılacak.

(İstanbul/11.00/19.00)

3- Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, yüksek öğrenim kredi borçlarının yeniden yapılandırılma süreci ve öğrencilerin yapması gerekenlere ilişkin açıklamalarda bulunacak.

4- AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Uluslararası 15. Eyüpsultan Sempozyumu'na katılacak.

5- CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, TES-İŞ 12. Olağan Genel Kurulu'nda genel başkanlığa seçilen İrfan Kabaloğlu'nu ziyaret edecek.

6- TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Cumhurbaşkanlığı ve bağlı kurumların 2023 yılı bütçesi ele alınacak.

(TBMM/10.00)

1- Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türkiye-Kazakistan-Azerbaycan Ulaştırma ve Dışişleri Bakanları 3'lü Toplantısı'na katılacak.

(Kazakistan)

Euro  :  1000,70 TL

Altın  :  1000,12 TL

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde düzenlenecek "Girişimci ve İnsani Türk Dış Politikası Buluşması" toplantısında konuşacak, STK ve kanaat önderleriyle bir araya gelecek.

(Van/14.00/16.30)

1- 2022 FIFA Dünya Kupası'na Katar'da B Grubu'nda Galler-İran, İngiltere-ABD ve A Grubu'nda Katar-Senegal, Hollanda-Ekvador maçlarıyla devam edilecek.

(Ar Rayyan/13.00/Al Khor/22.00/Doha/16.00/19.00)

2- Spor Toto 1. Lig'de 15. hafta Altaş Denizlispor-Bodrumspor maçıyla başlayacak.

(Denizli/20.00)

3- Basketbol THY Avrupa Ligi'nin 10. haftasında Anadolu Efes, deplasmanda İtalya'nın Virtus Segafredo Bologna takımıyla karşılaşacak.

(Bologna/22.30)

4- Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nin 8. haftası Onvo Büyükçekmece Basketbol-Darüşşafaka maçıyla başlayacak.

5- Voleybol AXA Sigorta Efeler Ligi'nde 10. haftanın ilk maçında Hatay Büyükşehir Belediyespor ile Fenerbahçe HDI Sigorta karşı karşıya gelecek.

(Hatay/15.00)

6- Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, yollarını ayırdıkları A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın eski başantrenörü Giovanni Guidetti'yle basın toplantısı düzenleyecek.

7- Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde basın toplantısı düzenleyecek; siyah-beyazlı takım, Spor Toto Süper Lig'de 2. bölümün hazırlıklarına tesislerde yapacağı antrenmanla devam edecek.

(İstanbul/15.00/17.00)

8- Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'de 2. bölümün hazırlıklarına Can Bartu Tesisleri'nde yapacağı antrenmanla başlayacak.

MİLLETLERARASI ANDLAŞMA

–– Katılım Öncesi Yardım Aracı (IPA II) Kapsamında Akdedilen 2018 Yılı Türkiye İçin Yıllık Eylem Programına Ait Finansman Anlaşmasında Değişiklik Yapılmasına İlişkin Olarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Avrupa Komisyonu Arasında 10/11/2022 ve 14/11/2022 Tarihli Mektupların Teatisi Yoluyla İmzalanan Ekli Değişiklik Protokolünün Onaylanması Hakkında Karar (Karar Sayısı: 6424)

CUMHURBAŞKANI KARARI

–– Toprak Mahsulleri Ofisi Alım Primi Desteğine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar (Karar Sayısı: 6425)