AYTO E-GÜNDEM 10.11.2022 10.11.2022

- Bugün Aydın Valiliği’ nde düzenlenecek olan Büyük Önder Atatürk’ ün Ebediyete İrtihalinin 84. Yılı Anma Programına Odamız Meclis Başkanı Coşkun CERİT katılım sağlayacaktır.

1- Büyük Önder Atatürk'ü anıyoruz.

- Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 84. yılı dolayısıyla Anıtkabir'de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla resmi tören düzenlenecek. Törene TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katılacak.

- İstanbul'daki anma törenleri kapsamında Taksim Cumhuriyet Anıtı'na çelenk sunulacak, Atatürk'ün hayata gözlerini yumduğu Dolmabahçe Sarayı'ndaki odada tören düzenlenecek, Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda "10 Kasım Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü Anma Özel Programı" gerçekleştirilecek, Bezm-i Alem Valide Sultan Camisi'nde mevlit okunacak.

(08.55/09.00/10.00/12.15)

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 84. yılı dolayısıyla Anıtkabir'de düzenlenecek resmi törene katılacak, Türk Devletleri Teşkilatı 9'uncu Zirvesi'ne katılmak üzere Esenboğa Havalimanı'ndan Özbekistan'ın Semerkant kentine hareket edecek.

(Ankara/08.45/10.00)

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ile bir araya gelecek, Ebedi Şehir Kompleksi'nde kültürel programa katılacak.

(Semerkant)

- Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Dil ve Tarih Yüksek Kurumunca Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen anma törenine katılacak, Millet Kütüphanesi'ndeki "Atatürk'ün Hiç Bilinmeyen Fotoğrafları Sergisi"ni gezecek.

(Ankara/11.00/14.00)

1- DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i ziyaret edecek.

2- TBMM'den

- Genel Kurulda, Vergi Usul Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerine devam edilecek.

- Plan ve Bütçe Komisyonunda Hazine ve Maliye Bakanlığının bütçesi ele alınacak.

(TBMM/14.00/10.00)

1- Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Tacikistan Cumhuriyeti Ekonomik Kalkınma ve Ticaret Bakanı Zavqizoda Zavqi Amin ile bir araya gelecek.

(Duşanbe/10.45)

2- Türkiye İstatistik Kurumu, eylül ayına ilişkin iş gücü istatistikleri ve inşaat maliyet endeksi verilerini açıklayacak.

3- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, haftalık para ve banka istatistiklerini açıklayacak.

Euro  :  1003,00 TL

Altın  :  1004,45 TL

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türk Devletleri Teşkilatı Zirvesi Hazırlık Toplantısı'na katılacak

(Semerkant)

1- Ziraat Türkiye Kupası 4. Eleme Turu, İstanbulspor-Etimesgut Belediyespor, Tuzlaspor-Isparta 32, VavaCars Fatih Karagümrük-Kırşehir FK, Göztepe-Bucaspor 1928, Çaykur Rizespor-Weecoins Kırklarelispor, Altaş Denizlispor-Şanlıurfaspor, Yukatel Kayserispor-Sivas Belediyespor maçlarıyla tamamlanacak.

(İstanbul/13.00/14.00/19.00/İzmir/14.00/Rize/15.00/Denizli/17.00/Kayseri/21.00)

2- Basketbol THY Avrupa Ligi'nin 7. haftasında Fenerbahçe Beko, Sırbistan'ın Kızılyıldız mts takımını konuk edecek; Anadolu Efes, deplasmanda İspanya'nın Real Madrid takımıyla karşı karşıya gelecek.

(İstanbul/20.00/Madrid/21.45)

3- Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Kupası'nın 3. haftasında, B Grubu'nda Hatay Büyükşehir Belediyespor, Macaristan'ın PEAC takımını, E Grubu'nda Bursa Uludağ Basketbol, Romanya'nın ACS Sepsi-SIC takımını konuk edecek; deplasman mücadelelerinde E Grubu'nda Nesibe Aydın, İsrail'in Elitzur Holon, F Grubu'nda BOTAŞ, İsrail'in Maccabi Ashdod, D Grubu'nda OGM Ormanspor, Polonya'nın Polskie Przetwory Bydgoszcz takımıyla karşı karşıya gelecek.

(Hatay/18.00/Bursa/20.00/Holon/Ashdod/19.00/Bydgoszcz/21.00)

4- Voleybol CEV Erkekler Şampiyonlar Ligi B Grubu'nda Halkbank, deplasmanda Polonya'nın Aluron CMC Warta Zawiercie takımıyla karşılaşacak.

(Dabrowa Gornicza/20.00)

5- Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 14. haftasında cumartesi günü Bitexen Giresunspor'la yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürecek. Antrenmanın ardından takım kaptanı Altay Bayındır, basın mensuplarının sorularını cevaplayacak.

CUMHURBAŞKANLIĞI KARARNAMESİ

–– Savunma Sanayii Başkanlığı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinde Değişiklik Yapılmasına Dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi (Kararname Numarası: 114)

CUMHURBAŞKANI KARARLARI

–– Macaristan’ın Kimlik Kartı Hamili Vatandaşlarının Türkiye’ye Yapacakları Her 180 Gün İçinde Azami 90 Gün İkamet Süreli Turistik Amaçlı Seyahatlerinde ve Transit Geçişlerinde Vize Muafiyeti Sağlanması Hakkında Karar (Karar Sayısı: 6368)