AYTO E-GÜNDEM 25.10.2022 25.10.2022

- Bugün saat 13.30’ da video konferans yoluyla düzenlenecek olan Yüksek Öğretim Kalite Kurulu toplantısına TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Odamız Başkanı Hakan ÜLKEN katılım sağlayacaktır.

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sincan'da İlk Evim, İlk İşyerim Projesi İlk Temel Atma Töreni'ne katılacak.

- Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Uganda Büyükelçisi Nusura Tiperu’nun Güven Mektubunu Takdim Töreni, Hollanda Büyükelçisi Joep Wijnands’ın Güven Mektubunu Takdim Töreni ve Kongo Cumhuriyeti Büyükelçisi Jean-Jaures Ondele’nin Güven Mektubunu Takdim Töreni ile Büyükelçileri kabul edecek.

(Ankara /14.00/16.30/17.15/18.00)

2- TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Hırvatistan’da düzenlenen Uluslararası Kırım Platformu I. Parlamenter Zirvesi Açılışı'na katılacak ve Genel Kurul'a hitap edecek.

- Şentop, Hırvatistan Meclis Başkanı Gordan Jandrokovıc ve Almanya Federal Meclisi Başkanı Barbel Bas ile ayrı ayrı görüşecek, Vinkobek Görme Engelliler Merkezi'ni ziyaret edecek.

(Zagreb)

1- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 44. Küresel Mahremiyet Asamblesinin (GPA) konferansına katılacak.

2- TBMM'den

- CHP, MHP ve HDP'nin Grup toplantıları gerçekleştirilecek.

- Genel Kurulda, ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşülecek.

- Adalet Komisyonunda, Tütün, Tütün Mamulleri ve Alkol Piyasasının Düzenlenmesine Dair Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşülecek.

(13.30/10.45/12.45/15.00/15.30)

1- Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, 6. Gelecek Yatırım Girişimi Konferansı'na katılacak.

(Riyad)

2- Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, SAHA EXPO Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı açılış törenine iştirak edecek.

3- Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Tarım Okulunu ziyaret edecek, Büyükşehir Belediyesi temsili tohum, mazot kartı ve zeytin kasası dağıtımı ile Tarım ve Orman Bakanlığı TAKE Projesi temsili mercimek tohumu dağıtımına katılacak, ardından tarım sektör temsilcileriyle bir araya gelecek.

(Gaziantep/10.00/15.00)

4- Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Bitlis Çayı viyadüğü şantiyesinde ve tarihi köprülerde incelemede bulunacak, Bitlis-Baykan Arası Viyadük Birleştirme Segmenti Kaynak Töreni ile Bitlis Çevre Yolu ve Kavşağı Açılış Töreni'ne katılacak.

(Bitlis/11.00-16.00)

5- Türkiye İstatistik Kurumu, eylül ayı motorlu kara taşıtları istatistiklerini, ekim ayı hizmet, perakende, ticaret ve inşaat güven endekslerini açıklayacak.

6- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, ekim ayına ilişkin iktisadi yönelim istatistikleri ve reel kesim güven endeksi ile imalat sanayi kapasite kullanım oranını açıklayacak.

7- Hazine ve Maliye Bakanlığı, 1 yıl ve 10 yıl vadeli tahvil ihalesi düzenleyecek.

Euro  :  1000,00 TL

Altın  :  1000,71 TL

1- Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Valiliği ve Büyükşehir Belediye Başkanlığını ziyaret edecek, Hz. Amine Hatun 4-6 Yaş Kur'an Kursu açılışına, hafızlık icazet merasimine katılacak, üniversite öğrencileriyle buluşacak.

(Kayseri/09.00-16.00)

1- Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Türkiye’nin ev sahipliğinde düzenlenecek Avrupa Konseyi 17. Spordan Sorumlu Bakanlar Konferansı'na katılacak.

(Antalya/11.00-18.00)

2- Basketbol Şampiyonlar Ligi B Grubu'nda Pınar Karşıyaka, İtalya'nın Unahotels Reggio Emilia takımını konuk edecek.

(İzmir/19.30)

3- UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarında 5. hafta maçları başlayacak; E, F, G ve H gruplarında toplam 8 maç yapılacak.

MİLLETLERARASI ANDLAŞMALAR

–– Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Tunus Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Kültür Merkezlerinin Kuruluşu, İşleyişi ve Faaliyetleri Hakkında Anlaşmada Değişiklik Yapılmasına İlişkin Olarak Teati Edilen ve 23 Şubat 2022 Tarihli ve 7379 Sayılı Kanunla Onaylanması Uygun Bulunan Notaların Onaylanması Hakkında Karar (Karar Sayısı: 6284)

–– Türkiye Cumhuriyeti Hükûmeti ile Arnavutluk Cumhuriyeti Bakanlar Kurulu Arasında Askerî Sağlık Alanında Eğitim ve İş Birliği Protokolünün Onaylanması Hakkında Karar (Karar Sayısı: 6285)

–– Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Sao Tome ve Prinsipe Demokratik Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Ticaret ve Ekonomik İşbirliği Anlaşmasının Onaylanması Hakkında Karar (Karar Sayısı: 6286)