AYTO E-GÜNDEM 17.10.2022 17.10.2022

- Bugün saat 16.00’ da 1. Meslek Komitesi (Yapı Malzemeleri) toplantısı yapılacaktır.

-Bugün TÜRKAK Akreditasyonu’nu tamamlayan Odamız AYMES-AYTO Mesleki Yeterlilik Merkezi’nin Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından yetkilendirme denetimi gerçekleştirilecektir.

- Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi Yüce Divan Salonu'nda Anayasa Mahkemesi yeni üyesi Muhterem İnce'nin yemin törenine katılacak, partisinin genel merkezinde MKYK toplantısına başkanlık edecek.

(Ankara/14.00/16.30)

1- Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 2023 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi Bilgilendirme Toplantısı düzenleyecek.

2- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin MYK toplantısına başkanlık edecek.

1- Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, patlamanın meydana geldiği maden sahasında incelemelerde bulunacak.

(Bartın/12.30)

2- Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Şehir Buluşmaları ve STK temsilcileri ile toplantılara katılacak, valiliği ziyaret ederek turizmcilerle bir araya gelecek, esnafı ve büyükşehir belediyesini ziyaret edecek, önceki dönem milletvekilleri, il ve ilçe başkanlarıyla yemekte buluşacak.

(Ordu/10.30-16.15)

3- Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, MEB Şura Salonu'nda düzenlenecek İmam Hatip Okulları Başarılı Örnekler Sergisi ve Ödül Töreni'ne katılacak.

EKONOMİ

1- Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "2023'e Doğru Şehir Buluşmaları" programı ile Nevşehir Acıgöl Tekstilkent Temel Atma ve KOP-AHİKA Projeleri Toplu Açılış Töreni'ne katılacak, çeşitli ziyaretlerde bulunacak.

(Nevşehir/09.30-16.00)

2- Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, "Dünya Gıda Günü Etkinliği" programına katılacak.

3- TCMB, ağustos ayına ilişkin kısa vadeli dış borç istatistiklerini açıklayacak.

Euro  :  1002,00 TL

Altın  :  990,00 TL

1- Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Dışişleri Bakanları Konseyi Olağanüstü Toplantısı, 11 Kasım'da Özbekistan'ın Semerkant şehrinde yapılacak TDT Zirvesi'nin hazırlıkları ile bazı öncelikli konuları değerlendirme gündemiyle düzenlenecek.

(İstanbul)

2- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, TDT Dışişleri Bakanları Konseyi Olağanüstü Toplantısı'nın açılışında hitap edecek, toplantı çerçevesinde basın toplantısı düzenleyecek.

(İstanbul/10.00/13.30)

1- Bartın'ın Amasra ilçesinde maden ocağındaki patlamaya ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Bartın)

1- Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi 2022-2023 akademik yılı açılış törenine katılacak, üniversitede genç ofis ziyareti yapacak ve antrenörlerle bir araya gelecek. Yatağan Gençlik Merkezi Açılışı ve Muğla yatırımları protokol imza törenine katılacak Kasapoğlu, valilik ve AK Parti İl Başkanlığı ziyaretlerinin ardından Köyceğiz Gençlik Merkezi ve Köyceğiz Spor Salonu'nun açılış törenlerinde bulunacak.

(Muğla/10.00-17.00)

2- Spor Toto Süper Lig'de 10. hafta, Demir Grup Sivasspor-Bitexen Giresunspor ve MKE Ankaragücü-Fenerbahçe maçlarıyla tamamlanacak.

(Sivas/Ankara/20.00)

3- Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nde 3. hafta, Aliağa Petkimspor-Galatasaray Nef maçıyla tamamlanacak.

(İzmir/19.00)

- Misli.com Türkiye Basketbol Ligi'nin 2. haftası tek maçla tamamlanacak.

YÖNETMELİK

–– İnönü Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliği

– T.C. Merkez Bankasınca Belirlenen Devlet İç Borçlanma Senetlerinin Günlük Değerleri