DİJİTAL YOL PLATFORMU HK 02.09.2022

Sayın Üyemiz,

T.C. Güney Ege Kalkınma Ajansı’ndan Odamıza gelen yazıda, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) işbirliğinde Dijital Yol Projesinin uygulanmaya başladığı bildirilmiştir. Proje ile birlikte ülkemizde imalat sanayi ve turizm sektörlerinde faaliyet gösteren KOBİlerin dijitalleşme seviyesinin arrtıtılması, dijital dönüşüm ekosistemine katkıda bulunulması amaçlanmaktadır. Proje kapsamında ayrıca www.digitalyol.org adresi üzerinde çalışan KOBİ Dijitalleşme Platformu faaliyete geçirilmiştir. Söz konusu KOBİ Dijitalleşme Platformu bünyesinde; çevrimiçi dijital olgunluk değerlendirme modülü, dijitalleşme yönelik farkındalık artırıcı içerikler, KOBİlere dijitalleşme tedarikçisi öneri sistemi, yerli hizmet olarak yazılım galerisi, dijitalleşmeye yönelik fon ve destek programları duyuruları gibi çeşitli özellikler bulunmaktadır. Platformun fayda ve imkanlarının ülkemizde yaygınlaştırılması bakımından gerek dijitalleşmeyi amaçlayan KOBİler gerekse dijitalleşme sağlayan işletmeler yönünde kullanıcı tabanının arttırılması önem arz etmektedir. Bu kapsamda dijitalleşmeye yönelik ürün ve hizmet sağlayan ve hizmet olarak yazılım ürünleri olan firmaların www.digitalyol.org KOBİ Dijitalleşme Platformuna kayıt olmaları rica olunur.

Üyelerimizin bilgisine sunulur.