AYTO E-GÜNDEM 07.06.2022 07.06.2022

-  Bugün saat 14.00’ de Aydın Esnaf Sanaatkarları Odaları Birliği Toplantı Salonu’nda yapılacak olan Ekmek Ve Ekmek Çeşitleri Gramaj Fiyatını Belirleme Toplantısına Odamız Meclis Üyesi Sultan MORGİL katılım sağlayacaktır.

- Bugün saat 15.30’ da Efeler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonunda yapılacak olan İşletme Belirleme Komisyonu Toplantısına Odamız Yönetim Kurulu Üyesi Kanat Ay KARUL katılım sağlayacaktır.

1- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM grup toplantısına iştirak edecek.

(TBMM/13.30)

2- Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, AA Editör Masası'na konuk olacak.

1- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bulgaristan İçişleri Bakanı Boyko Raşkov ile görüşecek.

(Sofya)

2- Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Adıyaman'da Valiliği ve Belediye Başkanlığını ziyaret edecek, İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı'na, Perre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Perre Uygulama Oteli açılışı ile Hatice Taşar Özel Eğitim Uygulama Okulu açılışına katılacak.

(Adıyaman/13.30-17.00)

3- TBMM'den

- MHP'nin grup toplantısı düzenlenecek.

- Genel Kurulda Avukatlık Kanunu'nda değişiklik öngören kanun teklifinin görüşmelerine devam edilecek.

- Adalet Komisyonunda 6. Yargı Paketi ele alınacak.

- KİT Komisyonunda Boru Hatları ile Petrol Taşımacılığı AŞ'nin 2019 ve 2020 yılı hesapları incelenecek.

(TBMM/10.45/15.00/15.30/14.30)

EKONOMİ

1- Hazine ve Maliye Bakanlığı, 6 ve 10 yıl vadeli devlet tahvillerinin yeniden ihraç ihalelerini gerçekleştirecek.

(Ankara)

2- Türkiye İstatistik Kurumu, 2021 yılı kütüphane istatistiklerini yayımlayacak.

Euro  :  1000,00 TL

Altın  :  1003,00 TL

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kuzey Makedonya Dışişleri Bakanı Bujar Osmani ile ortak basın toplantısı düzenleyecek.

- Çavuşoğlu, Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini ile görüşecek.

1- Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "21. Yüzyılda NATO, Sınamalar, Ortaklıklar ve Genişleme Paneli"nin açılış konuşmasını yapacak.

KÜLTÜR SANAT

1- Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Yunus Emre Enstitüsü'nde Türk dizileri ve Türkçe Konulu Saha Araştırmasının sonuçlarının açıklanacağı "Türk Dizilerinin Türkçe ve Türk Kültürünü Yakınlaştırıcı Etkisi" programı ile Ankara Resim ve Heykel Müzesi'nde "21.Devlet Türk Sanatları Yarışması Ödül Töreni"ne katılacak.

(Ankara/13.00/14.00)

CUMHURBAŞKANI KARARLARI

–– Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanlığı Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığı (MASAK) ile Birleşik Meksika Devletleri Maliye ve Kamu Kredileri Bakanlığı Mali İstihbarat Birimi Arasında Karapara Aklama, Bağlantılı Öncül Suçlar ve Terörizm Finansmanı Hakkında Finansal İstihbarat Değişiminde İşbirliğine Dair Mutabakat Muhtırasının Onaylanması Hakkında Karar (Karar Sayısı: 5708)

–– Yozgat Çamlığı Milli Parkının Sınırlarının Yeniden Belirlenmesi Hakkında Karar (Karar Sayısı: 5709)