AYTO E-GÜNDEM 25.04.2022 25.04.2022

- Bugün saat 16.00’ da 16. Meslek Komitesi (Teknik Danışmanlık ve Müşavirlik) toplantısı yapılacaktır.

- Bugün saat 17.00’ de Odamız Yönetim kurulu toplantısı yapılacaktır.

1- TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Anayasa Mahkemesi 60. Yıl Dönümü Töreni ve Sempozyumu'na katılacak, ardından bazı temaslarda bulunmak üzere Bosna Hersek'e gidecek.

(Ankara/14.00/Saraybosna)

2- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Merkez Yönetim Kurulu toplantısına başkanlık edecek.

1- Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı'nın iftar programına katılacak.

1- Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Mamak Belediyesi Hayvan Bakımevinde "Sahipsiz Hayvanların Kısırlaştırılması Seferberliği" etkinliğine katılacak.

2- Türkiye İstatistik Kurumu, nisan ayı hizmet, perakende ticaret ve inşaat güven endeksleri verilerini açıklayacak.

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro ve Dışişleri Bakanı Carlos Franca ile bir araya gelecek.

(Brasilia)

2- Rusya-Ukrayna Savaşı ve uluslararası yansımaları izleniyor.

Euro  :  999,20 TL

Altın  :  990,01 TL

1- Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Zühtü Arslan, beraberindeki heyetle AYM'nin 60'ıncı kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Anıtkabir'i ziyaret edecek, AYM hizmet binasında düzenlenecek "Temel Hak ve Özgürlüklerin Korunmasında Anayasa'nın Yorumlanması" sempozyumu ile "Anayasa Tarihi Galerisi"nin açılışına katılacak.

(Ankara/09.30/14.00/14.30)

1- Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Çanakkale Kara Savaşları'nın 107'nci yıl dönümü anma törenleri kapsamında düzenlenecek 57'nci Alay Vefa Yürüyüşü'ne katılacak.

(Çanakkale/03.15-11.00)

2- Spor Toto Süper Lig'de 34. hafta, Beşiktaş-Kasımpaşa ve Demir Grup Sivasspor-Aytemiz Alanyaspor maçlarıyla tamamlanacak.

(İstanbul/Sivas/20.30)

3- Spor Toto 1. Lig'de 34. hafta mücadelesi Tuzlaspor-Adanaspor ve Yılport Samsunspor-Altınordu maçlarıyla sona erecek.

(İstanbul/14.30/Samsun/20.30)

4- Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nin play-off çeyrek final serisinde Çankaya Üniversitesi-Fenerbahçe Safiport, Galatasaray-Nesibe Aydın eşleşmelerinde ikinci maçlar yapılacak.

(Ankara/16.00/İstanbul/19.00)

5- Voleybol Misli.com Sultanlar Ligi'nde şampiyonun belirleneceği 1-4'üncülük etabında VakıfBank-Türk Hava Yolları, Eczacıbaşı Dynavit-Fenerbahçe Opet ikinci maçları oynanacak.

(İstanbul/15.00/20.30)

1- Endonezya’nın Ankara Büyükelçiliğinin yeni hizmet binasının resmi açılışı, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Endonezyalı mevkidaşı Retno Marsudi'nin katılımıyla yapılacak.

2- Rusya-Ukrayna Savaşı ve uluslararası yansımaları izleniyor.

1- Spor Toto Süper Lig'de 34. hafta mücadelesi Çaykur Rizespor-Fenerbahçe maçıyla başlayacak.

(Rize/20.30)

2- Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde play-off çeyrek final mücadelesi başlayacak; Nesibe Aydın-Galatasaray, Fenerbahçe Safiport-Çankaya Üniversitesi eşleşmelerinde ilk karşılaşmalar oynanacak.

(Ankara/14.00/İstanbul/16.30)

3- Voleybol Misli.com Sultanlar Ligi'nde şampiyonun belirleneceği 1-4'üncülük etabı başlayacak; Türk Hava Yolları-VakıfBank ve Fenerbahçe Opet-Eczacıbaşı Dynavit ilk maçları yapılacak.

(İstanbul/15.00/20.30)

4- Türkiye Tenis Federasyonu İstanbul Tenis Merkezi'nde düzenlenen "TEB BNP Paribas Tennis Championship Istanbul"da çeyrek final maçları oynanacak.

TEBLİĞLER

–– Basınçlı Ekipmanlar Sanayi Teknik Komitesinin Oluşumu ve Görevleri Hakkında Tebliğ (SGM-2022/4)

–– Deniz Teknolojileri ve Sanayisi Teknik Komitesinin Oluşumu ve Görevleri Hakkında Tebliğ (SGM-2022/5)

–– Deri ve Deri Ürünleri Sanayi Teknik Komitesinin Oluşumu ve Görevleri Hakkında Tebliğ (SGM-2022/6)