AYTO E-GÜNDEM 17.03.2022 17.03.2022

- Bugün saat 13.30’ da İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ümit ÖZLALE odamızı ziyaret edecektir.

1- Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'na katılacak.

2- Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Londra'da düzenlenecek "Birleşik Krallık-Türkiye Yeşil Finans Konferansı"na katılacak, ikili görüşmelerde bulunacak.

(İngiltere)

3- Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer Valiliği ziyaret edecek, İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı'na ve Erman Ilıcak Fen Lisesinin açılışına katılacak, Büyükşehir Belediye Başkanlığını ziyaret edecek.

(Malatya/09.45-14.30)

4- Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Dünya Sağlık Örgütü ile Sağlık Bakanlığı iş birliğiyle düzenlenen Avrupa Bölgesi Göç ve Sağlık Yüksek Düzeyli Toplantısı'na katılacak.

5- İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener; Nazilli, İncirliova ve Efeler'de esnaf ziyaretinde bulunacak, Büyükşehir Belediyesi ile Nazilli ve İncirliova ilçe belediyelerini ziyaret edecek.

(Aydın/09.30-15.15)

6- CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenleyecek.

7- TBMM Genel Kurulu, gündemindeki konuları görüşmek üzere toplanacak.

(TBMM/14.00)

1- Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Microsoft Ar-Ge Merkezi Açılış Töreni'ne katılacak, Üsküdar Belediyesi Nevmekan Konuşmaları programında gençlerle buluşacak.

(İstanbul/13.00/19.30)

2- Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 1915 Çanakkale Köprüsü’nde basın açıklaması yapacak.

(Çanakkale/11.00)

3- TCMB, Para Politikası Kurulu toplantısında faiz kararını açıklayacak.

- TCMB, ocak ayına ilişkin kısa vadeli dış borç istatistikleri ile haftalık para ve banka istatistiklerini duyuracak.

(Ankara/14.00/10.00/14.30)

Euro  :  1001,60 TL

Altın  :  991,26 TL

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba ile görüşecek.

(Lviv)

2- Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "Kadınların Kooperatifler Yoluyla Güçlendirilmesi" çevrim içi toplantısına katılacak.

(New York)

3- Rusya-Ukrayna savaşı ve uluslararası yansımaları izleniyor.

(Kiev/Moskova/Ankara)

1- YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı ile imzalanacak "Araştırma Üniversiteleri Destek Programı İş Birliği Protokolü" törenine katılacak.

2- Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 18 Mart Hatime Ana Ulu Camisi'nde Berat Kandili özel programına katılacak.

(Çanakkale/20.00)

3- Dünya genelinde Kovid-19'a ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

KÜLTÜR SANAT

1- Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü etkinliklerine ilişkin Refik Ahmet Sevengil Tiyatro Kütüphanesi'nde basın toplantısı düzenleyecek.

1- UEFA Avrupa Ligi'nde son 16 turu rövanş maçları oynanacak; Galatasaray, İspanya'nın Barcelona takımını konuk edecek.

- Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu da Nef Stadı'ndaki maçı izleyecek.

2- A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın FIVB Kadınlar Dünya Şampiyonası'ndaki rakiplerinin belli olacağı kura çekimi İsviçre'de yapılacak.

(Lozan/21.30)

3- Basketbol THY Avrupa Ligi'nin 30. haftasında Anadolu Efes, deplasmanda Litvanya'nın Zalgiris takımıyla karşılaşacak.

(Kaunas/21.00)

4- Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Kupası'nın çeyrek final rövanşında ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi, Fransa'nın LDLC ASVEL takımını konuk edecek.

(Mersin/19.00)

MİLLETLERARASI ANDLAŞMA

–– Türkiye Cumhuriyeti ile Avrupa Konseyi Kalkınma Bankası Arasında Kilis’teki Sağlık Altyapısı Projesine İlişkin Hibe Anlaşmasına Dair Türkiye Cumhuriyeti Adına 14 Şubat 2022 Tarihinde Ankara’da İmzalanan Ekli “Değişiklik 1” Metninin Onaylanması Hakkında Karar (Karar Sayısı: 5305)

ATAMA KARARLARI