AYTO E-GÜNDEM 15.03.2022 15.03.2022

- Bugün saat 16.00’ da 10. Meslek Komitesi (İnşaatı Destekleyici Faaliyetler) toplantısı yapılacaktır.

1-Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde milletvekilleriyle kahvaltıda bir araya gelecek, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde "Uluslararası İyilik Ödülleri" programına katılacak, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabine toplantısına başkanlık edecek.

(Ankara/11.00/14.00/15.30)

2- TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Diyanet Vakfı 6. Uluslararası İyilik Ödülleri Töreni’ne katılacak.

3- CHP'nin Meclis Grup Toplantısı düzenlenecek.

(TBMM/13.30)

1- Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, ATO Congresium'da düzenlenecek "2. Uluslararası Medya ve İslamofobi Forumu"na katılacak. Foruma Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da iştirak edecek.

2- TBMM'den

- MHP ve HDP'nin Meclis grup toplantıları gerçekleştirilecek.

- Genel Kurulda, Diyanet Akademisi'nin kurulmasını öngören Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun ile Devlet Memurları Kanunu'nda ve 375 Sayılı KHK'de Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerine devam edilecek.

(TBMM/10.45//12.45/15.00)

1- TÜİK, şubat ayı konut satış istatistiklerini, Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi'ni ve ücretli çalışanlara ilişkin ocak ayı verilerini açıklayacak.

2- Hazine ve Maliye Bakanlığı, şubat ayı bütçe gerçekleşmelerini duyuracak.

Euro  :  1008,40 TL

Altın  :  991,26 TL

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fildişi Sahili Devlet, Dışişleri, Afrika Entegrasyonu ve Diyaspora Bakanı Kandia Camara ile Bakanlıkta ortak basın toplantısı düzenleyecek.

2- Rusya-Ukrayna savaşı ve uluslararası yansımaları izleniyor.

1- Dünya genelinde Kovid-19'a ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

1- Voleybol Kadınlar CEV Kupası Finali'nin ilk maçında Eczacıbaşı Dynavit, Almanya'nın Allianz MTV Stuttgart takımıyla karşılaşacak.

2- Voleybol Erkekler CEV Challenge Kupası Finali'nin ilk maçında Halkbank, Fransa'nın Narbonne Volley takımını konuk edecek.

3- UEFA Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu rövanş mücadelesine Manchester United-Atletico Madrid ve Ajax-Benfica maçlarıyla devam edilecek.

(Manchester/Amsterdam/23.00)

4- Basketbol ULEB Avrupa Kupası'nın 15. haftasında B Grubu'nda Frutti Extra Bursaspor, Fransa'nın Mincidelice JL Bourg takımını konuk edecek.

(Bursa/20.00)

5- Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından 10-17 Nisan'da gerçekleştirilecek 57. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun tanıtımı için düzenlenen basın toplantısı yapılacak.

CUMHURBAŞKANI KARARI

–– 4458 Sayılı Gümrük Kanununun Bazı Maddelerinin Uygulanması Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar (Karar Sayısı: 5303)

–– Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Disiplin Amirleri Yönetmeliği

–– Kültür ve Turizm Bakanlığı Disiplin Amirleri Yönetmeliği