AYTO E-GÜNDEM 02.03.2022 02.03.2022

-Bugün saat 14.00’ te 6. Meslek Komitesi (Eğitim Sağlık) toplantısı yapılacaktır.

1- Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde milletvekilleriyle kahvaltıda bir araya gelecek, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Ürdün Başbakan Yardımcısı, Dışişleri ve Yurtdışında Yaşayan Ürdünlüler Bakanı Ayman Safadi'yi kabul edecek.

(Ankara/11.00/16.30)

2- TBMM Başkanı Mustafa Şentop, TBMM Yeni Gündüz Bakımevi ve Anaokulu Binası açılışına katılacak, Almanya Federal Meclis Başkan Yardımcısı Aydan Özoğuz'u kabul edecek.

(TBMM/13.00/15.30)

1- TBMM'den

- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya-Ukrayna savaşıyla ilgili Genel Kurulda bilgilendirme yapacak.

- İYİ Parti TBMM Grup Toplantısı gerçekleştirilecek.

(TBMM/14.00/10.30)

1- Ticaret Bakanı Mehmet Muş, şubat ayı dış ticaret rakamlarını bakanlıkta basın toplantısıyla açıklayacak.

2- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, aralık ayına ilişkin, finansal kesim dışındaki firmaların döviz varlık ve yükümlülüklerini açıklayacak.

Euro  :  1001,29 TL

Altın  :  996,83 TL

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Ürdün Başbakan Yardımcısı, Dışişleri ve Yurtdışında Yaşayan Ürdünlüler Bakanı Ayman Safadi, Ankara'da ortak basın toplantısı düzenleyecek.

2- Rusya-Ukrayna savaşı ve uluslararası yansımaları izleniyor.

(Kiev/Moskova/Ankara)

3- Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyinin 49. oturumu, üçüncü gününde yüksek düzeyli konuşmalarla devam edecek.

(Cenevre)

1- Dünya genelinde Kovid-19'a ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

KÜLTÜR SANAT

1- Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Türkiye genelinde sosyal bilimler liselerinde Atatürk kitaplığı açılmasına yönelik, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Atatürk Araştırma Merkezi Başkanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanacak iş birliği protokolü törenine katılacak.

1- Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, EURIE 7. Avrasya Yükseköğretim Zirvesi'ne iştirak edecek.

2- Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final mücadelesine Demir Grup Sivasspor-VavaCars Fatih Karagümrük ve Beşiktaş-Yukatel Kayserispor maçlarıyla devam edilecek.

(Sivas/17.00/İstanbul/20.30)

3- Spor Toto 1. Lig'in 22. haftasında, elverişsiz saha koşulları nedeniyle ertelenen Beypiliç Boluspor-Tuzlaspor maçı yapılacak.

(Bolu/14.30)

4- A Milli Kadın Hentbol Takımı, 2022 Avrupa Hentbol Şampiyonası Elemeleri 6. Grup'taki üçüncü maçında İzlanda'yı konuk edecek.

(Kastamonu/19.00)

5- Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Kupası çeyrek finale kalma mücadelesi son 8 turunun ikinci maçında, ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi, Ukrayna ekibi Prometey'i konuk edecek.

(Mersin/19.00)

6- Voleybol Kadınlar CEV Challenge Kupası'nın yarı final ikinci maçında, Aydın Büyükşehir Belediyespor, İtalya'nın Savino Del Bene takımıyla deplasmanda karşılaşacak.

(Scandicci/21.00)

7- Voleybol Misli.com Sultanlar Ligi'nde 19. haftadan ertelenen derbide, Galatasaray HDI Sigorta ile Fenerbahçe Opet Burhan Felek Vestel Voleybol Salonu'nda karşı karşıya gelecek.

8- Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında deplasmanda İttifak Holding Konyaspor ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürecek.

9- Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında iç sahada Trabzonspor ile yapacağı maçın hazırlıklarına başlayacak.

YASAMA BÖLÜMÜ

KANUNLAR

7370 Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Macaristan Hükümeti Arasında Yolcu ve Eşyanın Karayolu ile Uluslararası Taşınmasına İlişkin Anlaşmanın Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun

7372 Türkiye Cumhuriyeti ile Fas Krallığı Arasındaki Serbest Ticaret Anlaşmasını Tadil Eden Anlaşmanın Notalarla Birlikte Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun