AYTO E-GÜNDEM 19.01.2022 19.01.2022

- Bugün saat 11.00’ de Aydın Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Toplantı Salonu’ nda düzenlenecek olan İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulunun 2022 Yılı I. Olağan Toplantısına Odamız Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı M. Fatih ERKUL katılım sağlayacaktır.

- Bugün saat 11.30’ da Video Konferans ile yapılacak olan Yüksek Öğretim Kalite Kurulu toplantısına TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Odamız Başkanı Hakan ÜLKEN katılım sağlayacaktır.

- Bugün saat 14.00’ te SGK İl Müdürlüğü Toplantı Salonu’ nda düzenlenecek olan Aydın Kreş ve Çocuk Kulüpleri Derneğinin üyelerine yönelik sektörel bilgilendirme toplantısına TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Odamız Başkanı Hakan ÜLKEN katılım sağlayacaktır.

- Bugün saat 15.00’ te Efeler Öğretmenevi Toplantı Salonu’ nda düzenlenecek olan Mesleki ve Teknik Eğitim Okul Yönetim Kurul Toplantısına Odamız Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı M. Fatih ERKUL katılım sağlayacaktır.

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Beştepe Sergi Salonu'nda Muhtarlar Toplantısı'na katılacak, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabine toplantısına başkanlık edecek.

(Ankara/14.00/16.00)

2- TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Katar'ın başkenti Doha'daki resmi temasları kapsamında Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad Al-Thani tarafından kabul edilecek.

Şentop'un, Şura Meclisi Başkanı Hassan bin Abdullah Al-Ghanim
ve Katar Başbakanı ve İçişleri Bakanı Şeyh Halid bin Khalifa bin Abdulaziz Al Thani ile görüşmesi planlanıyor. Şentop'un, Doha Enstitüsü'nü ziyaret ederek "Yeni Bir Dünyaya Doğru: Dostluklar, İttifaklar, İş Birlikleri" konulu konuşma yapması öngörülüyor.

(Doha)

1- CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztarak başkanlığındaki Ekonomi Masası heyeti, iş dünyası ve sivil toplum örgütü temsilcileriyle toplantıda bir araya gelecek, kentte bazı ziyaretlerde bulunacak.

(Denizli/10.00/17.00)

2- CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenleyecek.

3- TBMM'den

- TBMM Genel Kurulunda, Bireysel Emeklilik Tasarruf ve Yatırım Sistemi Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı KHK'da Değişiklik Yapan Kanun Teklifi'nin görüşmeleri devam edecek. Genel Kurulda, Anayasa Mahkemesinde boşalacak bir üyelik için seçim yapılacak, daha sonra Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi'nin görüşmelerine başlanacak.

- İYİ Parti'nin Meclis Grup Toplantısı düzenlenecek.

(TBMM/14.00/10.30)

Euro  :  1003,80 TL

Altın  :  999,43 TL

1- Dünya genelinde Kovid-19'a ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

1- Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasına Çaykur Rizespor-Fraport TAV Antalyaspor, Göztepe-Demir Grup Sivasspor, Yukatel Kayserispor-Medipol Başakşehir, Trabzonspor-GZT Giresunspor ve Fenerbahçe-Altay maçlarıyla devam edilecek.

(Rize/İzmir/Kayseri/17.00/Trabzon/İstanbul/20.00)

- Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi'nde B Grubu'nun 5. haftası, ertelenen Konak Belediyespor-Bitexen Sivasspor maçıyla tamamlanacak.

(İzmir/12.00)

2- A Milli Erkek Hentbol Takımı, 2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nin ilk aşamasında Kıbrıs Rum Kesimi'ni konuk edecek.

3- Basketbol FIBA Şampiyonlar Ligi play-in turu 3. maçında Beşiktaş Icrypex, deplasmanda İsrail'in Hapoel U-Net Holon takımıyla karşılaşacak.

(Holon/22.00)

4- Basketbol ULEB Avrupa Kupası 10. haftasında A Grubu'nda Türk Telekom, deplasmanda Fransa'nın Boulogne Metropolitans 92 takımıyla karşı karşıya gelecek.

(Paris/22.30)

5- Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Ligi B Grubu'nda Galatasaray, İspanya'nın Spar Girona ekibini konuk edecek.

6- ING Basketbol Süper Ligi'nin 15. haftasından ertelenen Yukatel Merkezefendi Belediyesi Basket-Bahçeşehir Koleji maçı yapılacak.

(Denizli/18.00)

7- Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Kupası son 16 turunda, Nesibe Aydın, Yunanistan'ın Olympiakos takımını ikinci maçta konuk edecek; ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi, daha önce ertelenen ilk maçında Fransa temsilcisi Flammes Carolo ile deplasmanda karşılaşacak.

(Ankara/18.00/Charleville-Mezeres/22.00)

8- Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nin 13. haftasından ertelenen Çankaya Üniversitesi-BOTAŞ karşılaşması oynanacak.

9- Voleybol Kadınlar CEV Şampiyonlar Ligi C Grubu'nun 4. haftasında Türk Hava Yolları, deplasmanda Rusya'nın Dinamo Moskova takımıyla karşılaşacak; D Grubu'nda Fenerbahçe Opet, 4. maçında Bulgaristan'ın Maritza takımını konuk edecek.

(Moskova/İstanbul/19.00)

10- Voleybol Erkekler CEV Kupası'nın son 16 turu ikinci maçında Spor Toto, İtalya'nın Vero Volley takımıyla deplasmanda karşılaşacak.

(Monza/21.00)

11- Hentbol Kadınlar Süper Lig'in 11. haftasından ertelenen EGO Spor-Antalya Anadoluspor maçı yapılacak.

12- Teniste sezonun ilk grand slam turnuvası Avustralya Açık'ta ana tablo 2. tur maçları başlayacak.

(Melbourne)

CUMHURBAŞKANI KARARLARI

–– 4/7/1956 Tarihli ve 6772 Sayılı Kanun Kapsamına Giren Kurumlarda Çalışan İşçilere, 2022 Yılında Verilecek İlave Tediyenin Sürelerinin Belirlenmesi Hakkında Karar (Karar Sayısı: 5124)

–– Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin 1267 (1999), 1988 (2011) ve 1989 (2011) Sayılı Kararlarıyla Listelenen Kişi, Kuruluş veya Organizasyonların Tasarrufunda Bulunan Malvarlığının Dondurulması Hakkındaki 30/9/2013 Tarihli ve 2013/5428 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararının Eki (1) Sayılı Listede Değişiklik Yapılmasına İlişkin Karar (Karar Sayısı: 5125)