AYTO E-GÜNDEM 28.12.2021 28.12.2021

- Bugün saat 14.00’te TOBB Birlik Merkezinde Ticaret Bakanımız Mehmet Muş’ un teşrifleriyle gerçekleştirilecek olan TOBB Müşterek Konsey toplantısına TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Odamız Başkanı Hakan ÜLKEN katılım sağlayacaktır.

- Bugün saat 16.00’da 10. Meslek Komitesi (İnşaatı Destekleyici Faaliyetler) toplantısı yapılacaktır.

1- TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Arnavutluk Meclis Başkanı Lindita Nikolla ile baş başa ve heyetler arası görüşme gerçekleştirecek, Nikolla onuruna akşam yemeği verecek. Şentop, 2021 Yılı TÜBA ve TÜBİTAK Bilim Ödülleri Töreni'ne katılacak.
(TBMM/11.00/11.15/Ankara/19.30/13.30)

2- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar ile partisinin genel merkezinde görüşecek.

1- Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, İTOB OSB Mesleki Teknik Eğitim Lisesi ve MESEM Temel Atma Töreni ile Foça Açık Ceza İnfaz Kurumu METEM Açılışı'na katılacak, Mithatpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Valiliği ziyaret edecek.
(İzmir/10.00-16.00)

2- Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Bosna-Hersek'te Türk Temsil Heyet Başkanlığını ziyaret edecek. Kosova'da Savunma Bakanı Armend Mehaj ile bir araya gelecek olan Akar, Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani tarafından kabul edilecek, Başbakan Albin Kurti ile görüşecek.
(Saraybosna/Priştine)

1- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, kasım ayına ilişkin uluslararası rezervler ve döviz likiditesini açıklayacak.

2- Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Müşterek Konsey Toplantısı, TOBB İkiz Kuleler'de yapılacak.

Euro  :  1008,00 TL

Altın  :  1003,91 TL

1- Dünya genelinde Kovid-19'a ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

1- Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu'nda, 2021 yılında amatör spor kulüplerine yapılan nakdi yardım miktarını açıklayacak.

2- Ziraat Türkiye Kupası'nın 5. eleme turunda, Kasımpaşa-Kocaelispor, Galatasaray-Altaş Denizlispor, Atakaş Hatayspor-Nasadoge Menemenspor, Fraport TAV Antalyaspor-GZT Giresunspor, Trabzonspor-Beypiliç Boluspor maçları yapılacak.
(İstanbul/13.00/21.00/Hatay/15.00/Antalya/17.00/Trabzon/18.30)

3- Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nin 11. haftasında, Hatayspor-UMF Yapı İzmit Belediyespor, Nesibe Aydın-Fenerbahçe Safiport ve BOTAŞ-Bellona Kayseri Basketbol maçları yapılacak.
(Hatay/16.00/Ankara/17.00/18.00)

–– Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Disiplin Amirleri Yönetmeliği

–– Su Dışındaki Sıvılar İçin Ölçme Sistemleri ile Bazı Ölçü ve Tartı Aletlerinin Muayene Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

–– Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliğinin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmelik