AYTO E-GÜNDEM 28.10.2021 28.10.2021

- Bugün saat 11.00’ de Odamız Genel Sekreteri İlknur KABASAKAL TOBB Emekli Sandığı Toplantısı’ na katılacaktır.

- Bugün saat 13.00’ te Odamız Meclis Başkan Yardımcısı Bülent DURAK Aydın Valiliği’ nde düzenlenecek olan Cumhuriyet Bayramı çelenk koyma törenine katılım sağlayacaktır.

- Bugün saat 14.00’ te Basın İlan Kurumu Aydın İl Müdürü TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Hakan ÜLKEN’ i makamında ziyaret edecektir.

1- Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara AKM Millet Bahçesi Açılış Töreni'ne katılacak, partisinin genel merkezinde MYK toplantısına başkanlık edecek, ATO Congresium'da "Cumhuriyeti Kuran ve Yaşatan Kadınlar" programına iştirak edecek.

(Ankara/14.00/16.00/20.00)

2- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ortaca'da narenciye üreticileriyle bir araya gelecek, Köyceğiz Beyobası Üretici Toplantısı'na katılacak. Büyükşehir Belediyesini ve Menteşe Kapalı Pazar Yerini ziyaret edecek olan Kılıçdaroğlu, Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi'nde Muğla Büyükşehir Belediyesi Toplu Açılış ve Temel Atma Töreni'ne katılacak, muhtarlar, STK temsilcileri ve kanaat önderleriyle bir araya gelecek.

(Muğla/10.00-15.30)

1- İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Siirt kent merkezi ve Kurtalan ilçesi ile Batman'ın Sason ilçesinde ve şehir merkezinde esnaf ziyaretinde bulunacak.

(Siirt/11.45-13.20/Batman/16.00-18.00)

2- AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, 3. Uluslararası Mehmet Akif Ersoy Sempozyumu'na katılacak.

(Burdur/11.00)

3- CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Sosyal Demokrasi Derneğini ziyaret edecek.

1- Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Bozkurt ve Çatalzeytin ilçelerini ziyaret edecek, Çatalzeytin Köprüsü Açılış Töreni'ne katılacak, Türkeli ve Ayancık ilçelerine ziyarette bulunacak.

(Kastamonu/09.00/10.30/Sinop/12.00/13.30)

2- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu, bu yılın dördüncü enflasyon raporuna ilişkin bankanın idare merkezinde düzenlenen bilgilendirme toplantısında sunum yapacak, soruları yanıtlayacak.

3- TCMB, haftalık para ve banka istatistiklerini açıklayacak.

4- TÜİK, eylül ayı hizmet üretici fiyat endeksini, yılın üçüncü çeyreğine ilişkin turizm ve 2020 yılı küçük ve orta büyüklükteki girişimci istatistiklerini açıklayacak.

Euro  :  1002,00 TL

Altın  :  1005,01 TL

1- Afganistan'daki siyasi gündem ve güvenlik konularına ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Kabil/Ankara)

1- Dünya genelinde Kovid-19'a ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

1- Ziraat Türkiye Kupası'nda 3. Eleme Turu 7 maçla tamamlanacak; Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Fraport TAV Antalyaspor, TFF 2. Lig ekibi Diyarbekirspor'la, Adana Demirspor da 2. Lig'den Niğde Anadolu FK ile karşılaşacak.

(Antalya/18.00/Adana/20.45)

2- Basketbol THY Avrupa Ligi'nin 7. haftasında Fenerbahçe Beko, deplasmanda Yunanistan'ın Olympiakos takımıyla karşı karşıya gelecek.

(Atina/21.00)

3- Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Kupası A Grubu'nda Hatayspor, Yunanistan'ın Panathinaikos takımını konuk edecek.

(Hatay/18.30)

4- Voleybol AXA Sigorta Efeler Ligi'nin 5. haftası Galatasaray HDI Sigorta-Arkas Spor maçıyla tamamlanacak.

5- Türkiye Kick Boks ve Kano Federasyonlarının olağan genel kurul toplantıları yapılacak.

(Ankara/09.00/10.00)

YASAMA BÖLÜMÜ

TBMM KARARLARI

1310 Türkiye’nin Millî Güvenliğine Yönelik Ayrılıkçı Hareketler, Terör Tehdidi ve Her Türlü Güvenlik Riskine Karşı Uluslararası Hukuk Çerçevesinde Gerekli Her Türlü Tedbiri Almak, Irak ve Suriye’deki Tüm Terörist Örgütlerden Ülkemize Yönelebilecek Saldırıları Bertaraf Etmek ve Kitlesel Göç Gibi Diğer Muhtemel Risklere Karşı Ulusal Güvenliğimizin İdame Ettirilmesini Sağlamak İçin Hudut, Şümul, Miktar ve Zamanı Cumhurbaşkanınca Takdir ve Tayin Olunacak Şekilde, Gerektiğinde Türk Silahlı Kuvvetlerinin Yabancı Ülkelere Gönderilmesi, Yabancı Silahlı Kuvvetlerin Türkiye’de Bulunması ve Bu Kuvvetlerin Cumhurbaşkanının Belirleyeceği Esaslara Göre Kullanılması ile Cumhurbaşkanı Tarafından Belirlenecek Esaslara Göre Gerekli Düzenlemelerin Yapılması İçin Anayasa’nın 92’nci Maddesi Uyarınca Türkiye Büyük Millet Meclisinin 2/10/2014 Tarihli ve 1071 Sayılı Kararıyla Verilen ve Son Olarak 7/10/2020 Tarihli ve 1266 Sayılı Türkiye Büyük Millet Meclisi Kararıyla 30/10/2021 Tarihine Kadar Uzatılan İznin Süresinin 30/10/2021 Tarihinden İtibaren İki Yıl Uzatılmasına Dair Karar