AYTO E-GÜNDEM 01.10.2021 01.10.2021

- Bugün saat 13.00’te Odamız üyesi Rıdvan GÜZEL ‘in sahip olduğu Güzeller Group açılışına TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Odamız Başkanı Hakan ÜLKEN katılım sağlayacaktır.

- Bugün saat 15.00’te Odamız üyesi Samet ÖZGEN ‘ in sahip olduğu Öz Kardeş Mandıra İncirliova Şube  açılışına TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Odamız Başkanı Hakan ÜLKEN katılım sağlayacaktır.

- Bugün saat 15.30‘da Dışişleri Bakanı Sayın Mevlüt ÇAVUŞOĞLU başkanlığında Sivil Toplum Kuruluşları ile yapılacak olan toplantıya TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Odamız Başkanı Hakan ÜLKEN katılım sağlayacaktır.

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) 27'nci dönem 5'inci yasama yılı açılış programına katılacak.

Ankara/14.00

2- Meclis yeni yasama yılına başlıyor.

- TBMM Genel Kurulu, 27. Dönem 5. Yasama Yılı'nın başlaması dolayısıyla Meclis Başkanı Mustafa Şentop başkanlığında özel gündemle toplanacak.

- Şentop, yasama yılının açılışı dolayısıyla Meclis Atatürk Anıtı'na çelenk bırakacak.

(TBMM/14.00/13.30)

3 - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) 27'nci dönem 5'inci yasama yılı açılış programına katılacak.

4- CHP MYK, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında TBMM'de toplanacak.

1- Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Pre-Cop toplantısı kapsamında COP 26 Başkanı Alok Sharma ile ikili görüşme yapacak.

(Milano)

1- Ticaret Bakanı Mehmet Muş ve Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı İsmail Gülle, eylül ayı dış ticaret rakamlarını bakanlıkta basın toplantısıyla açıklayacak.

2- Merkez Bankası, Temmuz-Eylül dönemine ilişkin banka kredileri eğilim anketini açıklayacak.

Euro  :  1000,10 TL

Altın  :  998,98 TL

1- Afganistan'daki siyasi gündem ve güvenlik konularına ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Kabil/Ankara)

1- Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, valiliği ziyaret edecek, Camiler ve Din Görevlileri Haftası Açılış Programı'na, Edirne Kur'an Kursları Hafızlık Merasimi'ne katılacak, Selimiye Camisi'nde cuma hutbesi okuyacak, Edirne Camileri ve Selimiye Sempozyumu Açılış Konferansı'na iştirak edecek.

(Edirne/09.00-16.00)

2- Dünya genelinde Kovid-19'a ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

1- Süper Lig'de 8. hafta mücadelesi, VavaCars Fatih Karagümrük-Medipol Başakşehir ve Fraport TAV Antalyaspor-Adana Demirspor maçlarıyla başlayacak.

(İstanbul/Antalya/20.00)

2. TFF 1. Lig'de 8. haftanın ilk maçında Altınordu ile Menemenspor karşı karşıya gelecek.

(İzmir/20.00)

3- Basketbol THY Avrupa Ligi'nde, Fenerbahçe Beko, 2021-2022 sezonu ilk maçında Sırbistan'ın Kızılyıldız mts takımını konuk edecek.

4- AXA Sigorta Kupa Voley Erkekler'de grup maçları başlayacak. A Grubu'nda Galatasaray HDI Sigorta-Cizre Belediyespor, Bursa Büyükşehir Belediyespor-Bingöl Solhanspor, B Grubu'nda Arkas Spor-Yeni Kızıltepespor, Altekma-Sorgun Belediyespor, C Grubu'nda Halkbank-Avşar Maden Suyu Afyon Belediye Yüntaş ve Spor Toto-Tokat Plevne Belediye maçları yapılacak.

(İzmir/16.00/18.30/Ankara/15.00/17.30/İstanbul/16.00/18.30)

5- Ziraat Türkiye Kupası 3. Eleme Turu'nun eşleşmeleri, TFF Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde yapılacak kura çekimiyle belli olacak.

6- İstanbul'da aralık ayında düzenlenecek Büyük Kadınlar Dünya Boks Şampiyonası öncesi Uluslararası Boks Birliği ile imza töreni Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde gerçekleştirilecek.

MİLLETLERARASI ANDLAŞMALAR

–– Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Paraguay Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Dostluk ve İşbirliği Anlaşmasının Onaylanması Hakkında Karar (Karar Sayısı: 4540)

–– Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Sağlık Alanında Hibe Yapılmasına Dair Anlaşmanın Yürürlüğe Girmesi Hakkında Karar (Karar Sayısı: 4541)

–– Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Birleşmiş Milletler Çölleşme ile Mücadele Sözleşmesi Sekretaryası Arasında Ankara Girişiminin Uygulanmasına İlişkin Anlaşma ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Birleşmiş Milletler Çölleşme ile Mücadele Sözleşmesi Sekretaryası Arasında Ankara Girişiminin Uygulanmasına İlişkin 4 Nisan 2016 Tarihinde Bonn’da İmzalanan Anlaşmayı Değiştiren Protokolün Onaylanması Hakkında Karar (Karar Sayısı: 4542)