AYTO E-GÜNDEM 17.09.2021 17.09.2021

- Bugün saat 12.00’ de Odamız Üyesi Özen GÜNDÜZ’ ün sahibi olduğu Yörem Hijyen Market açılışının 1.yılı münasebetiyle düzenleyeceği Lokma ve Aşure hayrına TOBB Yönetim Kurulu üyesi ve Odamız Başkanı Hakan ÜLKEN katılım sağlayacaktır.

- Bugün saat 13.45’ te Devlet Eski Bakanı Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) İletişim Fakültesi Dekanı Yüksel YALOVA TOBB Yönetim Kurulu üyesi ve Odamız Başkanı Hakan ÜLKEN’ i makamında ziyaret edecektir.

- Bugün saat 14.00' te 2. Meslek Komitesi (Tekstil) toplantısı yapılacaktır.

- Bugün saat 15.00’ te TOBB Yönetim Kurulu üyesi ve Odamız Başkanı Hakan ÜLKEN ve Odamız Yönetim Kurulu Üyeleri Aydın Cumhuriyet Başsavcısı Kurtca EKER’ i makamında ziyaret edecektir.

- Bugün saat 16.00’ da TOBB Yönetim Kurulu üyesi ve Odamız Başkanı Hakan ÜLKEN ve Odamız Yönetim Kurulu Üyeleri Aydın İl Jandarma Komutanı  Albay Macit ENGİN’ i makamında ziyaret edecektir.

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Kültür Merkezi'nde AK Parti Mersin Genişletilmiş İl Danışma Toplantısı'na, Cumhuriyet Meydanı'nda toplu açılış törenine katılacak.

(Mersin/11.00/17.00)

1- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, merhum Başbakan Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan'ın Topkapı Anıt Mezar'daki Ölüm Yıl Dönümü Anma Programı'na katılacak.

2- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Rize'nin Derepazarı, Çayeli, Pazar ve Fındıklı ilçelerinde esnaf ziyaretinde bulunacak.

(Rize/10.00-14.00)

1- Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TEKNOFEST Robotaksi Binek Otonom Araç Yarışması ve TEKNOFEST İnsansız Su Altı Sistemleri Yarışması'na katılacak, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Visa'nın Ortaklaşa Kurduğu "Akıllı KOBİ Platformu" Tanıtım Toplantısı'na video konferans yöntemiyle iştirak edecek.

(Kocaeli/10.00/İstanbul/14.00/17.30)

2- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, temmuz ayına ilişkin kısa vadeli dış borç istatistikleri ile eylül ayına ilişkin piyasa katılımcıları anketini açıklayacak.

3- Türkiye İstatistik Kurumu, 2018-2020 dönemine ilişkin "hayat tabloları" istatistiklerini duyuracak.

4- Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, ağustos ayında kurulan ve kapanan şirketlere ilişkin istatistikleri açıklayacak.

Euro  :  1004,02 TL

Altın  :  1004,34 TL

1- Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, G20 Dönem Başkanı İtalya'nın ev sahipliğinde düzenlenecek G20 Ülkeleri Tarım Bakanları Toplantısı'na katılıyor.

(Floransa)

2- Afganistan'daki siyasi gündem ve güvenlik konularına ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Kabil/Ankara)

1- Dünya genelinde Kovid-19'a ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

1- Süper Lig'in 5. haftası, Öznur Kablo Yeni Malatyaspor-VavaCars Fatih Karagümrük ve Altay-Göztepe maçlarıyla başlayacak.

(Malatya/İzmir/20.00)

2- Ampute Milli Futbol Takımı, Polonya'da düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nın çeyrek finalinde İrlanda Cumhuriyeti ile karşı karşıya gelecek.

(Krakow/14.00)

3- Voleybolda 2021 Kadınlar Balkan Kupası'nın ilk gününde, Kuşadası Uğur İnan Spor Salonu'nda, KV Drita-CSO Voluntari 2005, Ok Jedinstvo-Aris ve Aydın Büyükşehir Belediyespor-KV Drita maçları yapılacak.

(Aydın/11.00/15.00/19.00)

4- Hentbol Erkekler Süper Ligi'nde 2021-2022 sezonu tek maçla başlayacak.

CUMHURBAŞKANI KARARI

–– Sel Felaketi Nedeniyle Zarar Gören Tüketicilerin Elektrik Tüketimlerine İlişkin Tahsilatların Ertelenmesi Hakkında Karar (Karar Sayısı: 4507)

ATAMA KARARI

–– Diyanet İşleri Başkanlığına, Prof. Dr. Ali ERBAŞ’ın Yeniden Atanması Hakkında Karar (Karar: 2021/464)