AYTO E-GÜNDEM 13.08.2021 13.08.2021

- Bugün saat 16.00’ da 9. Meslek Komitesi (İnşaat) Toplantısı yapılacaktır.

1- Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı Abdulfettah El Burhan, Sheraton Otel'de düzenlenecek Türkiye Sudan Dar Kapsamlı İş İnsanları Toplantısı'nda Türk iş insanları ve yatırımcılarla bir araya gelecek.

1- CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, partisinin il başkanlığında basın toplantısı düzenleyecek.

(Tekirdağ/15.00)

1- Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Türkiye-Sudan Hibrit Yuvarlak Masa Toplantısı'na katılacak.

2- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, haziran ayına ilişkin ödemeler dengesi istatistiklerini açıklayacak.

3- TÜİK, temmuz ayı konut satış, haziran ayı hayvansal üretim istatistiklerini duyuracak.

Euro  :   1000,80 TL

Altın  :  1003,81 TL

1- Afganistan'da güvenlik güçleri ile Taliban arasındaki çatışmalar takip ediliyor.

1- Kastamonu, Sinop ve Bartın'daki sel felaketine ilişkin gelişmeler izleniyor.

2- Dünya genelinde Kovid-19'a ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

1- Süper Lig'de 2021-2022 sezonu Beşiktaş ile Çaykur Rizespor arasında yapılacak maçla başlayacak.

2- TFF 1. Lig'de 2021-2022 sezonunun ilk maçında Gençlerbirliği ile Eyüpspor karşılaşacak.

3- A Milli Kadın Voleybol Takımı, 18 Ağustos'ta başlayacak 2021 Avrupa Şampiyonası öncesi düzenlenecek "medya günü" etkinliğinde basın mensuplarıyla bir araya gelecek.

CUMHURBAŞKANI KARARLARI

–– Gençlik ve Spor Bakanlığı Ek Ders Saatlerine İlişkin Esaslar Hakkında Karar (Karar Sayısı: 4371)

–– 28/7/2021 Tarihinde Başlayan ve Başta Akdeniz ile Ege Kıyılarındaki İller Olmak Üzere Farklı İllerimizde Meydana Gelen Yangın Afetleri ile Ülkemizin Birçok Bölgesinde Meydana Gelen Sel Afetlerinden Zarar Gören ve Bundan Sonra Meydana Gelebilecek Yangın ve Sel Afetlerinden Zarar Görecek Afetzedeler İçin Yardım Kampanyası Başlatılması Hakkında Karar (Karar Sayısı: 4372)

–– 4760 Sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununa Ekli (II) Sayılı Listede Yer Alan Bazı Malların Özel Tüketim Vergisi Oranlarına Esas Özel Tüketim Vergisi Matrahlarının Yeniden Tespiti Hakkında Karar (Karar Sayısı: 4373)