İKİNCİ EL ARAÇ ALIM SATIM İŞLEMLERİNDE SATIŞ İŞLEMİNDEN ÖNCE EKSPERTİZ RAPORUNUN SİSTEM ÜZERİNDEN SORGULANMASI 20.05.2021

Sayın Üyemiz,

T.C. Ticaret Bakanlığı’ndan Odamıza iletilen yazıda, işletmeler tarafından ikinci el otomobil veya arazi taşıtı satışının yapıldığı tarihten önceki üç gün içinde model yılına göre sekiz yaşın veya yüz altmış bin kilometrenin altındaki ikinci el otomobiller ve arzı satışları için TSE hizmet yeterlilik belgesi bulunan ekspertiz işletmelerinden ekspertiz raporunun alınması zorunlu olup Bakanlık ile Noterler Birliği arasında gerçekleştirilen veri paylaşımına istinaden ikinci el araç alım satım işlemlerinde, satış işleminden önce ekspertiz raporunun sistem üzerinden sorgulanacağı bildirilmiştir. İlgili yazı ekte yer almaktadır.