ÇİÇEK SATIŞI YAPAN İŞYERLERİNİN VE DİĞER SEKTÖRLERİN SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASINDAN MUAFİYETİ HK 28.04.2021

Sayın Üyemiz,

Üst Kuruluşumuz TOBB öncülüğünde T.C. İçişleri Bakanlığı ile yapılan görüşmeler neticesinde Tam Kapanma Tedbirleri Genelgesi kapsamında sokağa çıkma kısıtlamasından muaf işletmeler listesine Çiçek Satışı Yapan İşyerleri eklenmiş olup söz konusu işyerlerinin Anneler gününde çalışabileceği bildirilmiştir. Anneler Günü nedeniyle Çiçek satışı yapan iş yerleri, 8-9 Mayıs Cumartesi ve Pazar günleri 10:00-17:00 saatleri arasında açık olabilecek ve vatandaşlar ikametlerine en yakın çiçekçiye giderek alışveriş yapabileceklerdir. Çiçek satışı yapan iş yerleri bu tarihlerde 10.00-24:00 saatleri arasında evlere servis şeklinde de hizmet verebilecektir.

Yanı sıra,  Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Odamız girişimleri ile

1- Otomotiv satış sonrası servis ve bakım hizmetlerinin muafiyeti

2- Şantiyelerin merkez ofislerinin muafiyeti

3- Üretim, inşaat ve e-ticaret tedarik zincirinde bulunan mal/hammadde toptan ve perakende işletmelerinin muafiyeti ile ilgili talepler Bakanlığımız birimlerine iletilmiştir.

Üyelerimizin bilgisine sunulur.