AYTO E-GÜNDEM 12.03.2021 12.03.2021

- Bugün saat 10.00’ da AYTO Hizmet Binası’nda 8. Meslek Komitesi (Mobilya, Beyaz Eşya) toplantısı yapılacaktır.

- Bugün saat 15.00’ de İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ ın Başkanlığında düzenlenecek olan Ekonomi Reformları Tanıtım Toplantısına TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Odamız Başkanı Hakan ÜLKEN katılım sağlayacaktır.

1-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde, Ekonomi Reformları Tanıtım Toplantısı'na katılacak.

2-TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "İstiklal Marşı'nın 100. Yılını Anma Töreni ve İstiklal Sergisi Açılışı" ile "Mehmet Akif Ersoy'u Anma Programı" ve "Ekonomi Reformları Tanıtım Toplantısı"na katılacak.

(Ankara/10.00/11.30/İstanbul/15.00)

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, EYT heyeti ile görüşecek, kanaat önderleri ve muhtarlarla buluşacak, Turgutlu Belediyesini ve Ahmetli ilçesinde esnafı ziyaret edecek.

(Manisa/09.00-16.15)

4- Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ankara Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi'nde "Gayrimenkul Sektör Seminerleri" programına katılacak.

5- Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Karadeniz Ereğli Şahinde Hayrettin Yavuz Bilim ve Sanat Merkezi Açılış Töreni'ne katılacak, Terzi İlkokulu'nu, Zonguldak Özel Eğitim ve Uygulama Okulu'nu, valiliği, belediye başkanlığını ve AK Parti Zonguldak İl Başkanlığını ziyaret edecek, Ziya Öğretmen ile Eğitim Buluşmaları'na iştirak edecek.

(Zonguldak/09.30-16.00)

1 - İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Midyat, Ömerli, Artuklu ve Kızıltepe ilçelerinde esnaf ziyaretinde bulunacak.

(Mardin/10.45-16.00)

2 - TBMM İdare Amiri Alpay Özalan, "100. Yılında İstiklal Marşı Sempozyumu" açılış törenine katılacak.

(TBMM/14.00)

EKONOMİ

1 - Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Kimya Sektör Platformu tarafından gerçekleştirilecek "Türkiye Kimya Sektör Şurası"na video konferans yöntemiyle katılacak.

2 - Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunun 103. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen törene, HAYGEM Projesi tanıtımına ve sektör toplantısına iştirak edecek.

(Erzurum/10.00-10.40)

3 - Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, mart ayına ilişkin beklenti anketi istatistiklerini duyuracak.

4 - TÜİK, ocak ayı sanayi üretim, perakende satış ve ciro endekslerini açıklayacak.

Euro  :  1001,30 TL

Altın  :  1003,24 TL

1- Myanmar'da askeri darbe sonrası yaşanan gelişmeler ve protestolar takip ediliyor.

(Kuala Lumpur/Ankara)

2 - Dünya genelinde Kovid-19'a ilişkin gelişmeler izleniyor.

3 - Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Beyoğlu Mısır Apartmanı'ndaki "Mehmet Akif Ersoy Hatıra Evi"nin açılışına katılacak.

(İstanbul /10.00)

1 - Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Ordu'da ziyaretlerde bulunacak, Ordu Yeni Stadı'nı ve Spor Lisesi inşaatını inceleyecek, sporcularla bir araya gelecek, milli sporcu Şeyma Nur Emeksiz Bacaksız ve ailesini ziyaret edecek.

(Ordu/10.30-17.00)

2 - Süper Lig'de 30. haftanın açılış maçında Medipol Başakşehir ile Beşiktaş karşı karşıya gelecek.

3 - TFF 1. Lig'de 26. haftanın ilk maçında GZT Giresunspor, Royal Hastanesi Bandırmaspor'u konuk edecek.

(Giresun/19.00)

4 - Misli.com 3. Lig 2. Grup'ta 25. hafta mücadelesi Belediye Kütahyaspor-Yozgatspor 1959 maçıyla tamamlanacak.

(Kütahya/14.00)

5 - Basketbol THY Avrupa Ligi'nin 29. haftasında Anadolu Efes, Litvanya'nın Zalgiris takımını konuk edecek; Fenerbahçe Beko, deplasmanda İspanya'nın Valencia Basket takımıyla karşı karşıya gelecek.

(İstanbul/20.30/Valensiya/23.00)

6 - Voleybolda Sırbistan'da düzenlenen 2021 CEV 16 Yaş Altı Kızlar Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nin 1. turunda Türkiye, üçüncü maçında Bulgaristan'la karşılaşacak.

(Vrnjacka Banja/21.00)

7 - Karatede Türkiye'nin ev sahipliğindeki sezonun ilk uluslararası organizasyonu Karate 1 Premier Lig başlayacak.

(İstanbul/09.00-20.00)

–– Düzenlenmemiş Alanda Karşılıklı Tanıma Yönetmeliğinin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmelik (Karar Sayısı: 3637)

–– Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı Öğrenim, Eğitim ve Yetiştirme Masraflarının Tespit ve Tahsili ile Yüklenme ve Kefalet Senedinin Düzenlenmesi Hakkında Yönetmelik

–– Düzenlenmemiş Alanda Karşılıklı Tanıma Yönetmeliği