AYTO’DA, KAYITLI KADIN İSTİHDAMININ DESTEKLENMESİ PROJESİ- WOMEN UP PROJESİ TANITILDI 25.02.2022

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından, kadın istihdamını artırmak ve kadın çalışanların kayıt dışı istihdamının önüne geçmek için ilimizden 400 kadının destekleneceği AB destekli "Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi" kısa adıyla "Women-Up" Projesi kapsamında TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Odamız Başkanı Hakan ÜLKEN, SGK Aydın İl Müdürü Zeynep YILMAZ, İŞKUR İl Müdürlüğü Temsilcileri, kurum ve kuruluş temsilcileri ve Aydın Ticaret Odası Üyelerinin katılımlarıyla AYTO M.Rifat HİSARCIKLIOĞLU Konferans Salonunda Proje Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Odamız Başkanı Hakan ÜLKEN, “Bugün Odamızda, Türkiye’de sadece 7 ilin kadın girişimcilerine yönelik Avrupa Birliği’ nden fonlanan “WOMEN-UP Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi” projesinin Kadın Üyelerimize tanıtımını gerçekleştiriyoruz. Proje kapsamında Kadın İşveren, Kadın İşçi istihdam ettiğinde 20 ay yaklaşık 4000 TL hibe alacak. Avrupa Birliği projelerine başvurmak hem gelişim hem de kalkınma açısından önem arz ediyor. Biz, AYTO olarak bugüne kadar yazdığımız projeler ile Avrupa Birliği’nden ciddi hibe desteklerini ilimize kazandırdık. Bugün Aydın da İl Müdürümüzün kadın olmasının avantajını yaşıyor. Bu nedenle kendilerine ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum. Odamıza kayıtlı kadın üyelerimizin şartları sağlaması dahilinde bu destekten yararlanmalarını tavsiye ediyor ve diğer teşvik ve destekler konusunda SGK ve İŞKUR İl Müdürlüklerimiz ve Odamızca bilgilendirmelerin yapılacağını belirtmek istiyorum” ifadelerine yer verdi.