AYDIN’DA TOBB NEFES KREDİSİ PROJESİNİN İMZALARI ATILDI 29.04.2020

Aydın Ticaret Borsası toplantı salonunda banka ve Odaların temsilcilerinin katılımı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Nefes Kredisi projesinin imzaları atıldı. Toplantıya Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken, Aydın Ticaret Borsası Meclis Başkanı Bahri Erdel, Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cengiz Ülgen, Aydın Sanayi Odası Genel Sekreteri Kerem Öden ve Ticaret Odası hizmet bölgesine bağlı Denizbank Aydın Merkez, Aydın Sanayi, Köşk, Germencik, İncirliova ve Çine şube müdürleri katılım sağladı.

 

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan ÜLKEN, “Covid-19 salgını nedeniyle üyelerimizin içinde bulunduğu finansal sorunların giderilmesine katkı sağlamak amacıyla Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) Denizbank ve KGF ile imzaladığı düşük faizli kredi kullandırmaya yönelik protokole oda olarak biz de katkı sağladık. Oda üyelerimiz üst limit 50.000 TL olmak üzere, 12 ay vadeli, brüt faiz oranı aylık yüzde 0,625, yıllık yüzde 7,50 faiz oranlı kredi kullanabilecekler. Üyelerimizin giderek zorlaşan ekonomik koşullar içerisinde, üyelerimize düşük faizli bu kredinin hayırlı olmasını diliyoruz” dedi.

Denizbank Şube Temsilcileri yaptıkları ortak açıklamada şu ifadelere yer verdi, “Odalarımızın sorumluluk alanı içinde Denizbank olarak Aydın, Aydın Bulvar, Çine, İncirliova, Köşk, Germencik şubeleri olarak 6 şubemiz ile hizmet veriyoruz. Ekonomimizi ayakta tutan, istihdamın, üretimin, ihracatın yükünü, sırtlayan KOBİ’lerimizin yanındaki güç olmak amacıyla, piyasa faiz oranlarının altında gerçekleştirilen tüm projelerde hep ön safta yer aldık. KOBİ’lerimiz, Koronavirüs ile mücadelenin zirveye çıktığı bu hassas dönemde ülkemiz için büyük fedakarlıkta bulunarak kepenklerini gönüllü olarak kapattı. Birçok tezgah, dükkan, fabrika uzun süredir faaliyet gösteremiyor. Onlar üzerine düşeni yaptı, şimdi bu toprakların ürettikleri ile ekmeklerini kazanan bizler de; üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeliyiz”.