Müteahhit ve Mühendis Üyelerimizden Görüş Talebi 10.08.2014

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden alınan yazıda yurtdışı teknik müşavirlik ve müteahhitlik şirketleri  firmalarımızın daha etkin bir biçimde desteklenmesi, ayrıca teşvik mekanizması kapsamındaki destek kalemlerinin sektörün ihtiyacı doğrultusunda genişletilmesi maksadıyla ‘Teknik Müşavirlik Hizmetlerine Yapılacak Devlet Yardımları Hakkında 2012/3 Sayılı Tebliğ’ 25/06/2012 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlandığı, tebliğ kapsamında 2.7 milyon TL'lik destek yapıldığı, bunun yanı sıra sözleşme/fizibilite etüdü/nazım planı destekleri için başvuruda bulunan teknik müşavirlik firmalarına toplam 49 projede yaklaşık 14 milyon 120 bin dolarlık destek garantisi verildiği, benzer şekilde söktör kuruluşlarınca tertip edilen yurtdışı heyetler, Türkiye'de gerçekleştirilen konferans, seminer ve eğitim programlarının 2012/3 sayılı Tebliğ kapsamında desteklenebildiği ifade edilmektedir.

Tebliğin başarıyla geçen ilk yılı sonrasında, uygulamada hasıl olan ihtiyaçlar ve sektörün talepleri dikkate alınarak söz konusu Tebliğin gözden geçirilmesi ve tadilinin gündeme geldiği bu kapsamda odamız üyelerinin görüşlerine ihtiyaç duyulduğu belirtilmektedir.

Bu doğrultuda aşağıda bulunan tebliğin incelenerek görüşlerinizi 09.10.2013 tarihine kadar Odamıza iletmenizi önemle rica ederiz.

Aydın Ticaret Odası

AŞAĞIDAKİ EKDEN ÖĞRENEBİLİRSİNİZ...