AYTO E-GÜNDEM 05.12.2022 05.12.2022

- Bugün saat 12.00’ de TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Odamız Başkanı Hakan ÜLKEN başkanlığında Odamızın yürüttüğü projelerin tanıtıldığı basın toplantısı gerçekleştirilecektir.

- Bugün saat 16.00’ da Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem ÇERÇİOĞLU Odamızı ziyaret edecektir.

- Bugün saat 17.00’ de Odamız Yönetim Kurulu toplantısı yapılacaktır.

1- Meclis Başkanı Mustafa Şentop başkanlığında toplanacak TBMM Genel Kurulunda, 2023 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi üzerindeki görüşmelere başlanacak.
- Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Genel Kurulda 2023 yılı bütçesini sunacak.
- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bütçe üzerinde CHP Grubu adına konuşacak.
(TBMM/12.00)

1- Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Türk kadınlarının seçme ve seçilme hakkını elde etmelerinin 88'inci yıl dönümü vesilesiyle Anıtkabir'de düzenlenecek törene katılacak.
2- Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Mogan MTAL Uygulama Oteli'nde düzenlenecek "Ankara Sofu Çalıştayı’ nın açılış törenine iştirak edecek.
3- İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı, Bakanlık Konferans Salonu'nda Bakanlığın faaliyetlerini içeren aylık basın bilgilendirme toplantısı düzenleyecek.

1- Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, "Dünya Su Kayıpları Günü-Belediye Su Kayıpları Etkinliği"ne ve TDSYMB Damızlık Sığır Yetiştiricileri İl Başkanları Toplantısı'na katılacak.
(Ankara/09.00/13.00)
2- Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Bir Milyonuncu Amatör Denizci Belge Teslim ve Protokol İmza Töreni'ne iştirak edecek.
3- Türkiye İstatistik Kurumu, kasım ayı enflasyon rakamlarını açıklayacak.

Euro  :  1004,90 TL

Altın  :  1005,77 TL

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi'nde düzenlenecek "Türkiye'nin Girişimci ve İnsani Dış Politikası" başlıklı konferansta konuşacak.
2- Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberindeki TSK komuta kademesiyle Azerbaycan'a gerçekleştireceği resmi ziyarette Savunma Bakanlığında askeri törenle karşılanacak, çeşitli görüşmelerde bulunacak.
(Bakü)

1- Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından düzenlenen "İstanbul İnsan Kaynakları Forumu (İstanbul HR Forum)" adlı uluslararası organizasyon İstanbul Kongre Merkezi'nde başlayacak.

1- FIFA 2022 Dünya Kupası'na Katar'da son 16 turunda Japonya-Hırvatistan ve Brezilya-Güney Kore maçlarıyla devam edilecek.
(18.00/22.00)
2- Spor Toto 1. Lig'de 16. hafta mücadelesi Çaykur Rizespor-Pendikspor maçıyla sona erecek.
(Rize/20.00)
3- Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nin 9. haftası Aliağa Petkimspor-Manisa Büyükşehir Belediyespor maçıyla tamamlanacak.
(İzmir/19.00)
4- ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nin 9. haftası Antalya Toroslar Basketbol-Rize Belediyespor maçıyla sona erecek.
(Antalya/14.30)
5- Voleybol AXA Sigorta Efeler Ligi'nin 11. haftası Develi Belediyespor-Tokat Belediye Plevne maçıyla tamamlanacak.
(Kayseri/15.00)

–– Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Engelliler Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

–– Necmettin Erbakan Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

–– Ondokuz Mayıs Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik