|

Aydın Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı M. Alp Alpargun, Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu’nu makamında ziyaret ederek, Aydın’ın tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerinin tanıtıldığı Aydın Pasaportu hakkında bilgi verdiler.
TOBB Aydın Genç Girişimciler Kurulu’nun önerisi ile hazırlanan “AYDIN PASAPORTU” hakkında bilgi veren Aydın Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu, çeşitli nedenlerle Aydın’da bir dönem yaşayan insanlara Aydın’ı tanıtmak, Aydın sevgisini aşılamak, tarihi ve kültürel eserler ile doğal güzelliklerini öğretmek için hazırlandığını belirterek önümüzdeki eğitim öğretim yılında Adnan Menderes Üniversitesi’ne kayıt yaptırılan öğrencilere “Aydın Pasaportu” nun verilmesini istedi.
Aydın Pasaportu’nu incelediğini ifade eden Prof. Dr. Birincioğlu, kayıt yaptıran öğrencilere takdim edileceğini belirterek “Aydın Pasaportu” çalışmasını inceledim. Bende size bir öneride bulunmak istiyorum. Bu pasaport çalışmasının aynısından bir de İngilizce olarak yaptıralım. Bir sayfa daha ilave edip bir fotoğraf alanı oluşturalım. Kişiler oraya kendi fotoğraflarını yapıştırabilsinler. Madem ki adı “Aydın Pasaportu” aidiyet duygusunda etkili olacağını düşünüyorum.” dedi.
Karşılıklı görüş alışverişi şeklinde geçen ziyarette Aydın Ticaret Odası tarafından hazırlatılan Aydın Pasaportu Projesinin yabancı dile de çevrilmesinin Aydın’ın uluslar arası tanıtımında da etkili olacağını belirten AYTO Başkanı Dokuzlu, “Aydın Pasaportu çalışmamız İngilizce baskısını da dışarıdan gelen yabancı konuklarımıza vereceğiz. ” dedi
« Geri
|